Endine Keskerakonna esimees ütleb, et ei tunne enam Keskerakonda ära.Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
22. juuni 2017, 17:30

Savisaar süüdistab erakonnakaaslasi teise partei poliitika elluviimises

Edgar Savisaar Lepo Sumera korteri juhtumist: "Ma ei tunne enam Keskerakonda ära!" (118)

Edgar Savisaar väljendab pahameelt, et erakonnakaaslased toetavad omandireformi muutimise seadust ning seeläbi Isamaaliidu poliitikat. 

Poliitiku pahameel sai alguse hiljutisest kohtuotsusest, et Lepo Sumera korter tagastatakse Inglismaal elavale õigusjärgse omaniku järeltulijale, mis tähendab, et Sumera pere peab korterist loobuma.

"Lugesin, et Kadri-Ann Sumerat tahetakse tagastatava maja korterist välja tõsta. Loodan, et Riigikohus ei soostu sellega. Ma saan aru, et Isamaaliit eelistab alati baltisakslasi Eesti inimestele, kes meie elu ja kultuuri alles hoiavad. Aga see on liiast!" kirjutab Savisaar.

Ta jätkab: "Heimar Lenk kirjutas, et kavatsetakse vastu võtta järjekordset omandireformi muutmise seadust, mis toob kaasa veel umbes 400 samasugust väljatõstmise juhtumit. Piinlik, et inimestele visatakse näkku 200 eurot 140m2 eest, aga kodust jäävad nad ilma." 

Poliitiku sõnul süvendatakse nii ebaõiglust. "See on lihtsalt kõlbmatu! Ma ei tunne enam Keskerakonda ära! Kui Riigikohus peaks tõesti kinnitama Sumeratelt kodu ära võtmise, siis on Tallinna linna ülesanne neile see elamine tagasi osta, et ükski kortsus asi saaks sirgemaks aetud."

"Uskumatu, aga meie kätega tahetakse ära teha, mida isegi reformistid ja nende mõttekaaslased ei söandanud korraldada. Tüüpiline strateegia, lähtutakse sellest et Keskerakond on võimul ja enam ei ole kedagi, kes vastu hakkaks. Kui me oleksime olnud opositsioonis, siis teeksime suurt kisa ja sellise seaduse vastuvõtmine ei oleks tõenäoliselt võimalik. Nüüd tahetakse viia meie kätega ellu Isamaaliidu poliitikat," kirjutab Savisaar.