Eesti uudised

Savisaar süüdistab erakonnakaaslasi teise partei poliitika elluviimises

Edgar Savisaar Lepo Sumera korteri juhtumist: "Ma ei tunne enam Keskerakonda ära!" (118)

LISA KOMMENTAAR

to maamees25. juuni 2017, 10:23
õhutab Eestis rassismi, mis on kriminaalselt karistatav
teadmiseks 25. juuni 2017, 10:21
Seadusandlus ei anna antud kaasluses vara tagasi saada.Sest taga on tollane Riigikohtu otsus, mis tehtud sel ajal kehtinud seaduste alusel, pealegi on tegemist aegumisega.Käesolev Ringkonnakohtu otsus tugineb avalikusele teadmata materjali põhjal, mis on ilmselt kohtuniku ära petnud.Finantsterrorism ei vali vahendeid
He, mode?24. juuni 2017, 08:49
Miks ma ei saa öelda eelmisele, et tal ei ole õigust meid, siin sündinuid-kasvanuid, varasteks nimetada?
loogik23. juuni 2017, 18:44
Kui Sumera korteri tagasisaaja on õige eesti mees, siis nõuab kohtu kaudu Sumerate perelt veel ka 20 aasta saamata üürid sisse!
aadu23. juuni 2017, 18:16
Jälle tabletid võtmata...
maamees23. juuni 2017, 15:04
Ilusat jaanipäeva Edgarile Hundislimal oma VENEMEELSETEGA.Pole õige eestlane see Edgar.
küsimused23. juuni 2017, 22:03
Kas Edgari vererõhk on alla 165 Hundisilmal..? Kas kiirabi on värava taga...?
Edgar23. juuni 2017, 13:22
oma nimekirjaga valimistele! Las Ratas-Simson vaatavad ise kuidas hakkama saavad! Aitab teiste häältesaagi peal elamisest.Püüdke nüüd ise ellu jääda!
Edgar Savisaarele23. juuni 2017, 22:05
Edgar! Tee OMA valimisliit ja võtke OMA KAMBAGA KÕIK venelaste hääled Keskerakonnalt Tallinnas ära! TEE PULLI, EDGAR!
ja maksku24. juuni 2017, 11:00
siis kõik advokaadi kulud ka kinni ja tasuvast tööst ka ilma :).
Jõledad seadused23. juuni 2017, 12:48
Need on kõige jõledamad seadused, mis lubavad inimesed KODUST välja tõsta. Kas niisugune ongi kauaoodatud vaba ja demokraatlik Eesti? Miks seadus pole niipidi tehtud, et inglane saaks 'kompensatsiooniks' need 200 eurot? Et juristinärud aastakümneid jahvatada ja ohvreid infarktiga teise ilma saaks saata? Töötan praegu Soomes ja kui selliseid asju loen, ei tahaks iial enam Eestisse tagasi.
Kas Soomes23. juuni 2017, 15:22
on seadused, mille alusel on üürnikul õigus saada üürikorteri omanikuks juhul kui ta on seal mitu aastat elanud? Kas üürileandja peab sellega nõustuma?
to jõledad seadused23. juuni 2017, 17:11
Õnneks pole teil kohustust Eestisse tagasi tulla. Aga viige enne ennast kurssi Soome seadustega. Tehke selgeks kuidas Soomes on võiumalik saada korteri omanikuks ja kui väikese kompensatsioonisumma eest on võimalik saada korteriomanikuks Helsingi Kesklinnas.
kolekiri23. juuni 2017, 20:21
Kas mitte see baltisakslane või kes ta ikkagi oli, ei jäänud siis juba oma kodust ilma, kui oli sunnitud Eestist lahkuma. Ärge tulge siia muinasjuttu rääkima, et nad ei pagenud venelaste eest. Kuidaspidi see asi ikkagi oli? Kaaskommaril on aga selles suhtes küll õigus, et õigussüsteemi jõledusel ei ole piire. Niigi hädas sundüürnikud kooritakse puupaljaks, kui nad seda veel ei ole.
Talumehe võsu.23. juuni 2017, 10:51
Kirjutasn äsja kommentaaris, kuidas tollane omanddireform meid nöökis, Et miks paljudel juhtudel maa tagastaata jäeti ning ak asendusmaa andmisest keelduti. Omaenda näite põhjal. Ilma mingi sõimu või ropendamisteta. Aga moderaator imselt leidis, et selline "vaenulik" jutt ilmseltei sobi.
Talumehe võsu.23. juuni 2017, 10:48
Nii et omal ajal vabatahtlikult füüreri kutse peale lahkunute ja füürerilt maha jäetud varade eest hüvitise vastu võtnute järeltulijate omandiõigus käib siinsete kohalike omandiõigusest üle. Hoolimata summaedst, mida nood on sellesse omandisse ja selle renoveerimisse investeerinud. Uksest välja ning põlvega veel takka kah! Baltisaksa huvid kõigepealt!
Samas ei olnud aga meie omandivorm endiste maaomanike järglate suhtes sugugi nii leebe. Jättis sageli tagastamata ning kõik. Minu vanaisal oli õitsval järel 30 hektariline hästimajandatud talu. Ning muidugi mõista jäi ta tänu Stalini okupatsioonile kõigest ilma. Nii maast, loomadest. tehnikast, tootmisvahenditest, inventarist ning muustki.
Aeg tegi oma töö ning kui algas omandireform, siis elasid sellel maal juba uusasukad. Kas maa meile tagastati? Muidugi mitte! Sest seaduses oli tookord kirjas, et neid maid, mis on ENSV lõpus vastu võetud Taluseaduse järgi vastsete uustalunike valduses. et need maad tagastamisele ei kuulu. Ja just meie ning naabertalude maale oli üks aktiivne mees tookord niinimetatud uustalu autanud, need maad sovhoosilt endale kasutusse saanud. Kuhu siis nüüd see omandiõiguse järjepidevus jäi? Ei antud mulle ka asendusmaad, kuna ma elasin siis juba linnas. Ning mulle öeldi, et asendusmaa taotlemiseks peaks mul olema maal mingi hoone, mille juurde asendusmad taotleda. Muidu mitte. Seega jäi vaid kompensatsioon EVP-de näol, mille kurss oli aastaid naeruväärselt madal. Kukkudes vahepeal korraks isegi 5-le sendile EVP pealt. Päris lõpuks hind muidugi tõusis, kuid kes võis seda ette arvata. Meie, lapselapsed, saime enda EVPde müümisel vaid 16-17 senti krooni asemel. Seega sandikopikaid. Aga meie polnud jun ka mitte baltisakslate privilegeeritud võsukesed vaid lihtsa talumatsi järeltulijad. Kes siis seaduseandjatest meiesuguste huve arvestas?
Pensionil onu23. juuni 2017, 10:23
Need baltisaka ümberasujad lahkusid vabatahtlikult Eestist, siirdusid oma füüreri kutse peal kolmandasse Reichi, fatherlandi. Kaasa võeti vaid vallasvara Maha jäetud kinnisvarade eest maksis aga Reich neile kompensatsioone ning andis asemele uued majad ning mõbleeritud korterid, kust sealsed poolakad olid kiikoras välja aetud ning mujale küüditatud. Nii et lisaks mööblile saadi ka veel riided, raamatud, muusikariistad, kodutehnika, kustiteosed j.n.e. Kaasaarvatud isegi keedisepurgid, igasugu hoidised ning talvekartulid.
Kas fatherlandii füüreri manu ümber asunud baltisakslaste samm oli õige või mitte on iseksimus. Kuid see oli nende vabatahtlik valik tookord (sest mõned vähesed tookord siisi ei lahkunudki). Seega ei peaks ei neil ega ka nende järeltulijatel enam mitte mingit omandiõigust siin säilinud olema. Ise läksid, ise loobusid, ise said kompensatsioone. Aga need on mõningad meie pugejalikud poliitikud, kes Saksamaa õigemini sakslaste ees on valmis peadpidi kas või p. pugema.
ahah23. juuni 2017, 17:44
kui elad oma korteris ja saad pärandiks maja, kuhu vabatahtlikult elama asud, siis mul on õigus sinu korter omastada?
öökull23. juuni 2017, 20:26
Oli see minek ikka nii vabatahtlik? Kas venelased ei ähvardanud baltisakslasi nii nagu sakslased juute? Olid põgenikud. Et koguni poolakate moosipurgid olid mängus?
öökullile24. juuni 2017, 11:53
Seda, et neile antud korterid ja majad olid täielikult kõigega komplekteeritud, seda on kirjutanud baltisakslastest ümberasujad ju ise. Ning seda kirjutati ka veel EW tollases meediaski. Mitte kriitiliselt vaid tunnustusena heast vastuvõtust. Ainult et talvekartuleid ja hoidiseid ei lasknud sinna tagavaraks panna mitte Hitler, vaid need olid maha jäänud endistest elanikest, poolakatest. Kes oma kodudest kiirkorras väljaaeti, et saabuvatele sakslastele ruumi teha. (vastavallutatud aladel moodustati sakslaste asundusi). Pikalt kolimise aega poolakatele ei antud, vaid aeti kiirkorras kodudest ning saksastatavatest asulatest välja. Kaasa sai võtta vaid selle mis oli seljas ning mida käe otsas kohvris ära kanda jõudis. Just nagu meilgi küüditamise ajal.
maamees23. juuni 2017, 08:54
Ja mina ei tunne sind,Edgar enam ära.Olid ju ikka kunagi eestimeelne,aga nüüd sind huvitab ainult venemeelne poliitika.
Vahele23. juuni 2017, 09:38
Venemeelsed on muide ka Soome poliitikud. Nende majandus õitseb ja elatustase on 4x meie omast kõrgem.
ja kuidas23. juuni 2017, 17:45
Venemaal lood on, venemeelne?
Keskerakond23. juuni 2017, 08:43
on IRL-i ja Sotside mängukann! Huvitav,keda või mida nad kardavad?-selgrootud.
see23. juuni 2017, 10:32
Ei ole Savisaare, see on Ratase seltkond. Ja Ratasele on tähtis vaid võimul olla kauaks, seda äitab aeg. Mina arvan, et mitte kauem kui valimisteni.
Ja ja23. juuni 2017, 08:27
Vene ajal, olid korterijärjekorrad väga pikad: 5-25 aastat "elati" enne ühiselamus. Aga kui tutvusi oli + "määrimisel " sai vist kiiremini ?
sexrctyvubi23. juuni 2017, 11:34
Nii,kui kolhoosi tööle läksin ,anti 1-toaline uues majas,kui perre sündis laps,anti uus korter,seekord 3-toaline ja nii oli enamusel.
elasin ühikas,23. juuni 2017, 17:47
kirjutasin avalduse koop. korteri ehitamiseks, poole aasta pärast kutsuti asutamiskoosolekule ja vist pooleteist aasta pärast kolisin sisse.
Uuriv ajakirjanik23. juuni 2017, 07:24
Aga kuidas ja mis teenete eest see 140 m2 korter üldse sm. Sumera kätte sattus?
just minelt23. juuni 2017, 07:57
Sumera on minu teada ainuke , kes Tallinnas nii suurt korterit omas.
Muideks ka vene ajal oli ju võimalik eramajja kortereid ja rendipindasid saada vahetada ja niimoodi elada. Seda võimalus, sellist suurt elamist enesele saada võis ka Sumera kasutada.Oli ka vene ajal inimesi kes teistest enam teenisid, mitte muidugi kümneid ja sadu kordi rohkem kui täna , aga siiski.
Need23. juuni 2017, 07:08
ajad on möödas kuI Savisaar jagas Maarjamäe krunte yhele endisele presidendile ja kes on krundid juba maha myynud ehk...
No ja mis siis23. juuni 2017, 07:59
Aga seesama president on ka avalikult kuulutanud, et just sellisest riigist ta kogu oma teadliku elu on just unistanudki .
Kahjuks23. juuni 2017, 09:40
Ilves oli jah hea kinnisvara arendaja aga rahvast ei teadnud ta midagi :(
wtf?23. juuni 2017, 05:26
"200 eurot 140m2 eest, aga kodust jäävad nad ilma."
Millise mõõduga teie mõõdate, sellisega mõõdetakse ka teile. ;)))
Sumerad arvasid ju ise, et paartuhat EVP krooni on Tallinna kesklinnas asuva seitsmetoalise ja 140 m2 suuruse korteri eest õiglane hind.
vutt!23. juuni 2017, 08:05
aga miks ainult Sumerast räägid. Seda, töötasuks ümberarvestatud aastakümnetega loodud rahva vara (EVP) kasutasid ju kõik, kes olid vene ajal siin riigis elanud. Aga miks see EVP muudeti selliseks ostu- müügi objektiks , et selle eest said vene ajal loodud väärtusi osta ka toomased , seda küsi Laarilt ja Hännilt.
Vutt-ile23. juuni 2017, 14:56
Ei vasta tõele, et kõik vene ajal siin elanud said erastada EVP-dega. Neil, kes said laenuga kooperatiivkorteri, ei kustutatad laenusummat mitte kopikatki. Mis puutub EVP-desse, siis tagantjärgi võib nentida, et see oli valeraha, millel puudus suurelt osalt kate. Nõukaajal ehitatud korterid, mis olid riigikorterid, olekski pidanud jääma üürikorteriteks riigi elamufondi.
EVP23. juuni 2017, 09:40
kui inimene oli seal elanud kogu aeg,siis olid korterid odavad.Mina sain 300 krooni eest erastada korteri .Miks nüüd siis need õigusjärgsed omanikud välja ilmusid,mitte ennem ja korteri korrashoid ja remondid maksavad ka midagi.Need ju peab kinni maksma.
wtf?23. juuni 2017, 12:42
Kui ma oleks vaimupuudega siis mõtiskleksin ka mina tõsiselt teemal miks õigusjärgne omanik 1950ndal aastal Ivan Käbini kabinetti ei marssinud ja oma korterit tagasi ei nõudnud.
Eesti säilis tänu neile, kes siia jäid23. juuni 2017, 12:55
...kui kõik oleksid läinud, poleks mitte ühtegi nö õigusjärgset omanikku ega Eestimaad. Ja kui keegi poleks riigist lahkunute elamispindasid üle võtnud, remontinud, hooldanud, siis nad vaataksid praegu risuhunnikuid. Seega, 200 eurot inglasele kompensaatsioniks küll ja küll.
wtf?23. juuni 2017, 13:11
_korteri korrashoid ja remondid maksavad ka midagi.Need ju peab kinni maksma._
Seletame nüüd hästi rahulikult.
1. Korteri omanikul ei ole olnud üürilepingut Sumerate perekonnaga.
2. Korteri omanik ei ole perekond Sumeratelt remonti tellinud.
3. Ka üürnikul, kellel on üürileping, ei ole õigust ilma omaniku nõusolekute korteris midagi oma tahtmist pidi ümber ehitada.
4. Järelikult - ei perekond Sumeratel ega ühelgi teisel nn. "sundüürnikul" ei ole õigust nõuda raha omapäi tehtud remondi eest.
Tavamõistusele on sellistest asjadest arusaamine elementaarne aga nn. "sundüürnike" mõistus töötab veidi teisiti.
kui minult23. juuni 2017, 17:52
võetakse uued kingad ära ja sina kannad need lööpa, siis pean pärast veel sulle kinni maksma kingaviksi ja viksimise vaeva?
Kui23. juuni 2017, 18:28
keegi poleks selle inglismanni korteris 50.a. elanud remontinud-hooldanud, kas siis oleks praegu olnud see korter veel üldse olemas ja kas sellel inglasel oleks olnud üldse ka korstnajalga, mida tagasi nõuda?
''''l'''23. juuni 2017, 20:37
Kuidas ikka "riigist lahkuti"? Kes põgenes Punaarmee tapamasina eest lääne poole, kelle tee viis ida poole püssimeeste valve all ja sinna jäi neid enamik. Idast siia poole tuldi Moskva rongiga, nende eelnimetatute KODUDESSE, hiljem said enesestmõistetavalt tasuta korterid. Millised teened neil idatulnukatel! Tühjadesse korteritesse asusid muidugi ka ellujäänud eestlased, kellede kodud maha põlenud. Nemad on ka kannatajad ajaloo keerdkäikudes, nagu kogu meie väike rahvus.
ups23. juuni 2017, 20:42
Kas need Sumerad ja teised , ükskõik mis asjaoludel, peale sõja võõrastesse kodudesse elama asunud, ei pidanudki siis oma eluaseme eest kulusid kandma? Isegi sanitaarremondi pidi keegi nende eest tegema?
iva23. juuni 2017, 00:26
"Ma saan aru, et Isamaaliit eelistab alati baltisakslasi Eesti inimestele,"
Ja nagu mina aru saan, eelistab KE vene inimesi eestlasele...
Eduard Toman23. juuni 2017, 10:23
Valesti saad aru! Keskerakond on alati toetanud just eestlasi. Siin väike loetelu: Jelena Välbe, Edgar Savisaar, Yana Toom, Zanna Roos jne.... jne....
reede22. juuni 2017, 23:13
Muidugi pärast seda kui Jüri on saanud eurohärradelt põsepai tuleb IRL soost välja tirida Seekord on Etsil õigus Ratas on pekkipidi kahe veskikivi vahel ega julge enam piiksudagi Erakonnast on vaid hais järel
22. juuni 2017, 23:09
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
.22. juuni 2017, 23:25
sina oinapea võiks ise otsida nööri millega maailma puhtamaks teha.
dr. Mõngel22. juuni 2017, 23:42
Oled nöörikaupmees või tavaline küüditaja, a`la Idel Jakobson?
Kas22. juuni 2017, 22:46
on oht et võimumuutustega võib tulla päevavalgele veel seni avastamata tegusid,et võimust nii kinni peab hoidma:pole aega enam tervise üle kurta,tsirkus jätkub rõõmsamates värvides kui seda etendati kohtus.
Kõikse olulisem23. juuni 2017, 09:43
...on selgitada, miks meie riik on nii vaeseks muutunud? Siin taga peab olema suurkorruptsioon ja valeotsused, mlle kõrval Savika pisipettused on mikroskoopilised.
Tunda on justkui pankade haisu kilekottidest.
Ljoha22. juuni 2017, 22:04
Mis kuradi poliitik ja mis ajakirjanik enam? Jama jutt suhu tagasi, oota kui mõistus korras
Häbi RB vastastele Eestis!22. juuni 2017, 22:34
Täna Rail Balticu HÄÄLETAMISEL Lätis ei olnud MITTE KEEGI RB vastu....! Võtke Lätist EESKUJU, kraaksujad ja köhijad Eestis!
vene talupoeg23. juuni 2017, 01:09
Vene talupojad olid alati raudteede ehitamise vastu. Ühe põhjendusena toodi välja, et rongid häirivad lehmi ning piimatoodang langeb. See osutus isegi prohvetlikuks, sest piimatoodang lehma kohta jääb Eesti omast kaugele maha. Siin ei aita isegi Eestist lehmade ostmine - needki ehmatavad rongide vilesid kuuldes piima kinni. Tsaarivõim ei hoolinud talupoegade ja postijaamade pidajate protestist ning selgitas neile raudtee vajalikkust kasaka nuutide abil.
22:34-le23. juuni 2017, 09:33
Häbi SULLE,keskonna ja kõige muu elusa ja ilusa mahatallaja...
Jorss23. juuni 2017, 09:45
Ma ei ole kah vastu aga kas enne suuri projekte ei peaaks tegelema kodanike häbiväärse elatustsemega!?
rein22. juuni 2017, 21:19
oot oot.
kas kohtud on Eestis mõne valitseva partei või valituse kamandada ?
pigem vaataks kohtute poole, kes teeb arusaamatuid otsuseid
KOHTULE22. juuni 2017, 21:49
Kas KOHTUALUNE võib kandideerida...?
tont23. juuni 2017, 13:38
vot kandideerimisest ei tea, aga mingil imeväel on edgaril jalg alla kasvanud-kohtus kindlalt ühe jalaga.
Vabalt võib23. juuni 2017, 15:12
Ta ju pole mitte milleski süüdi mõistetud.
hoiatan ette22. juuni 2017, 21:12
kui juhtub ,et minu 1 toaline ärandatakse,panen ennast põlema Toompea ees,kaotada pole rohkem midagi.
ära parem hoiata23. juuni 2017, 09:34
Ei sinu ühetoalist taha keegi,see vene ajal ehitatud.Pugerikud tulid koos selle ajastuga.
Palun võtke vastutus22. juuni 2017, 21:03
Ja lõpetage tsirkus.Tänases Eestis,on teie klounikoolist sirgunud võimekamaid.Aeg on punane nina Jürile ja Yanale edasi anda.
tal pidid ju mälulüngad olema22. juuni 2017, 20:56
kas ta üldse mäletab, et selline erakond nagu keskerakond on kunagi olemas olnud?
Edgaril22. juuni 2017, 20:44
Peaks ju jälle olema võimalus eraldada abivajajatele kotitäis kartuleid. Seekord isiklikke, Hundisilmalt, ja veel mitte mädanevaid. Aasaga kokkuleppel võiks lasta need paigutada Vabaduse väljakule ära viimiseks.
juku22. juuni 2017, 21:04
Mis jaburust sa ajad, kas Su meelest on õige, et Sumera korter antakse ära? Need ei ole sõja põgenikud vaid korter natsionaliseeriti esimese vabariigi ajal baltisakslastelt. Põhimõtteliselt on see sama, kui saadaksime venku koju ja maja jääb maha, ning see riigistataks, kas seda tahaksid ka talle tagastada. Hetkel on kellelgi vaja sõbra tuttava jaoks maja tagasi saada, selleks selline seadus tahetaksegi vastu võtta. Uuri parem välja, kes see kõva mees on.
Nachumsiedlung23. juuni 2017, 01:28
Järelümberasumine lõppes aprillis 1941, siis kui ENSV töötajad juba Stalini partei juhtimisel sotsialismi ehitasid. Siit läände lahkunuile oleks paar kuud hiljem võimaldatud prii küüti Sarmaatia viljakaile.
abivajaja22. juuni 2017, 21:51
Küttepuid oleks ka vaja.... Ratas ei too küttepuid!
tundeküllane22. juuni 2017, 20:43
A' mis seal tunda. See keskerakonna kolmik on uues reformierakonna kuues. Seda näitab ka peesseläinud Haldusreform
22. juuni 2017, 20:52
liberaalid ju kõik, mis vahet neil olla saabki.
Odin22. juuni 2017, 21:22
Pigem ühed komud kõik, kes NLKP-st ja kes ÜLKNÜ-st ja sama ka sotsidega. Nimetatagu neid nüüd siis liberaalideks kui tahetatakse, aga nad kõik tuleks panna pange ja visata kloaagist alla.
Odin22. juuni 2017, 21:49
Tänaseid nn liberaalid kandsid enne II Maailmasõda internatsionalistide austavat nimetust ja olid ellu kutsutud Kominterni poolt.
valija22. juuni 2017, 21:52
HAMBAD eemale Reforemierakonnast, arulage kesik!
proteesipanija23. juuni 2017, 09:35
Sinu hambad on juba teel,mis sa nätsutad siin tühja...!
Otsi reforme23. juuni 2017, 09:49
Haldusreform on ju endise valitsuse laastamise ja pankade võimutsemise tagajärg!
22. juuni 2017, 20:41
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Solvajale23. juuni 2017, 09:51
TÕDEMUS22. juuni 2017, 20:07
Pretsedenditu on et madalseisus olev IRL oleks justkui võimupartei ära hüpnotiseerinud. Kas isamaalised finantsterroristid peavad maksku mis maksab oma kunagisi lubadusi maksku mis maksab täitma . Mõistagi ei toimunud see vaid ilusate silmade eest.Keskerakond on küll viimane, kes peab neid selles aitama-
IRL-ile22. juuni 2017, 20:51
IRL - ASTUGE ometi valitsuses SDE ja KE LOLLUSTE VASTU! MIda te ootate? Eesti riigi REETURID olete, kõrvad lontis sotside ja kesikute ees...! HÄBI!
nojah?22. juuni 2017, 20:02
Kui te ei ela ausalt, tuleb ISIS ja teeb pauku.
20:0222. juuni 2017, 20:53
Meile tuleb see "ISIS" IDA poolt - Venemaalt, ja teeb pauku!
Raivo22. juuni 2017, 20:01
Me kaotasime kohtulahingu ja kodu juba20 aastat tagasi mingile väliseestlasele.ja ka oli juba erastatud jne.nii et tunnen talle kaasa ja ole tugev.
saage ometi aru22. juuni 2017, 20:48
et vabaduse tõid meile just need ,kelledel õnnestus viimasel hetkel läände põgeneda. Siinsed tallalakkujad oleksid vagusi N Liidus sajandeid veel sitsinud.Olgem siis mõistvad ja tänulikud oma päästjatele.
saa ometi ise aru23. juuni 2017, 09:37
Ei toonud nad ühti,vaid idamonstrum lagunes loodusliku valiku tulemusel.
polnud23. juuni 2017, 18:00
mingit looduslikku valikut, vaid grupp kommuniste tahtsid saada oligarhideks. Nii võib ka iga firma või riigi põhja lasta, kui see kellelegi kasulik.
kui omandati valesti siis nii ongi22. juuni 2017, 19:43
Ega ta tunne jah. Sest Edgari aegadel oli oluline Etsiga hästi läbi saada, seadused ja kõik muu polnud olulised. Maksa või poe või ole aktiivne poliitikas, saad head paremat kindlasti.
jube,22. juuni 2017, 19:27
mis siin Eestis toimub? Nn omad on kõige suuremad hävitajad!
22. juuni 2017, 20:54
sa lihtsalt ei erista enam omasid ja võõraid, selles on probleem, pead võõraid omadeks ja omasid võõrasteks.
no kuulge22. juuni 2017, 19:08
kui äss ise, linnavalitsus ja erakond kõik taovad rauda, et Savisaar on linnapea, siis olgu mees ja lahendagu see Sumera asi väärikalt ja kiirelt ära. Olgu siis linnapea või ärgu ole, otsustagu midagi. Niimoodi statemente anda on nagu eriti jabur. Linn on nagu peata kana eriti halvas amatöörteatris.
[email protected]22. juuni 2017, 19:04
Toetan pealkirja arvamust.. edgar pea vastu..meditsiin on ka äri ja poliitika.hadronipõrguti toetab sind
kes22. juuni 2017, 19:13
Nojah22. juuni 2017, 18:58
Eks Ratase punt nüüd lähtub oma tegemistes " Olupoliitikast ". St. Võimul püsimise nimel tuleb järjest enam oma põhimõtetest loobuda. Aga nii loobute ka oma valijatest, kelle häälte toel te Toompeal olete!
tom22. juuni 2017, 18:49
Ilmselt pole meie kohtunikud ja seaduste tegijad eriti tugevad ajaloos. Kõik tuleb neile endile kunagi tagasi ja veel hullemini.
Endine Isamaaliitlane22. juuni 2017, 18:34
90 aastate alul finantseerisid endised ümberasujad - väliseestlased ja nn. baltisakslased Isamaliidu valitsust ja muidugi ka Isamaliitu. Seepärast tehti ka omandireform, mis soosib väliseestlsi ja baltisakslasi, olgugi , et 1934 aastat alates on 90% tollasest omandist soetatud võlgu.
T.Mets22. juuni 2017, 18:28
Selle omandireformiga üks ebaõiglus asendus kohe teisega. Olen ka üks neist, kes tolle reformi käigus piditagasi saama isa poolt ehitatud eluhoone. Kuid on olemas ka sõna õiglus, mis peaks olema meile kõigile elu jooksul sisse kasvatatud. On selge, et 50 aasta jooksul omanikuta majast poleks isegi korstnajalga alles jäänud. Loobusin oma õigusest, sest minu tagasisaamise rõõmu oleks varjutanud teistele tehtud valu.See isamaalaste pealesurutud reform oli ainult selleks, et Läände asunute juures plusspunkte teenida, eriti arvesse võttes seda rahalist toetust Läänest, mida sai üsna ohtralt Eesti Komitee
Tubli22. juuni 2017, 18:54
22. juuni 2017, 20:57
Selles ilmas ei ole mingit õiglust, siin on ainult võõraste õigus.
Olete tubli mees!22. juuni 2017, 22:52
Hea oli Teie kommentaari lugeda.
nii et,23. juuni 2017, 18:04
kui kurjategija võtab ohvrilt vara, siis pole ohvril kunagi õigust seda tagasi saada?
Öeldakse, et22. juuni 2017, 18:18
võõrvägede ohvitseridest vabanenud korteritega tulnuks lahendada nende isikute probleemid, kes pidid oma elamised õigusjärgsetele omanikele vabastama. Kes juhtisid vastaval perioodil omavalitsusi, kus nüüd probleemid tõusetuvad?
22. juuni 2017, 18:16
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ülekohtune?23. juuni 2017, 18:12
Minu ema onu ehitas Rahumäele 2 maja, lapsi tal ei olnud, ema kasvas tema kasulapsena, onu ja ta naine surid sõja ajal, tegid kirjaliku pärandi emale, mis küll läks kaotsi, nõuka võim võttis majad, emale jättis vaid 1 toa, ema abiellus, sündisid lapsed, elasime koos selles ühes toas. Riik ei andnud isegi korterit vastu, isa sai lõpuks kahetoalise ahiküttega korteri tehase poolt ehitataud majas Koplis. Tagasi ei saanud midagi, isegi kompensatsiooni ei saanud. Kas see oli õiglane? Nüüd on need sundüürnikud ühele majale teise korruse ehianud, teine kahekorruseline maja lammutati ja ehitati uus. Pere on Eestimaa peale laiali.
Reiljan sokutas Savisaarele rahvamaja ja ca 100 ha metsa22. juuni 2017, 18:12
Vot see on õige restitutsioon. Ühestki otsas see sahkerdatud omand pole talu.
Ei tunne ka ära22. juuni 2017, 17:55
Keskerakond on Edgar Savisaare partei, praegused selle juhid lasevad vaid tema loodul liugu. Tehke oma partei, mitte ärge olge puuküürnikud Savisaare parties!
SAVISAARELE22. juuni 2017, 18:04
Savisaar - ÄRA TOETA enam Keskerakonda! Ära osale valimistel KESKERAKONNA heaks!
ära 22. juuni 2017, 18:50
osale üldse ,tervis na närb ,kes tellib kiirabi kohale või on valimised kohe statsionääris
Aga siis kaovad ka toetused ,22. juuni 2017, 19:21
nii kohtukulud ja arstiabid , autod , ,,passijad ,, jne jne ,kaotab oluliselt ja seda ta juba eiii tee .
SAVISSAR - LOO OMA VALIMISLIIT!22. juuni 2017, 20:57
SAVISAAR - LOO OMA VALIMISLIIT! VÕTKE KÕIK VENELASTE HÄÄLED KESKERAKONNALT ÄRA OMA VALIMISLIIDUGA!
partie 22. juuni 2017, 18:49
on siis mingit laadi pidu ?
22. juuni 2017, 17:51
Ohver on see kel vara võeti ja siberisse saadeti,. Nüüd oleks kannatanu juskui see kes võõrasse varra kodu tegi.
kusti22. juuni 2017, 17:57
Oot-oot! London asub ju siberist hoopis teiselpool.
LÕPETAGE LIPITSEMINE VÕÕRASTE EES!22. juuni 2017, 18:06
Mis me LIPITSEME mingi INGLASE ees? Võitleme EESTLASTE eest, ka kinnisvara puhul!
22. juuni 2017, 21:08
Rahvusriik on ammu minevik, nüüd on veel rahvusriismed mida agaralt laiali tassitakse. Asjade loomulik käik, kui võõrastele võim antud.
naiivikule23. juuni 2017, 18:15
kas sinu nõukogude võim poleks temalt korterit võtnud ja Siberisse saatnud või hoopis seina äärde pannud?
ei23. juuni 2017, 10:01
olnud nii.Paljud põgenesid Rootsi,sakslastega koos saksamaale(kes oli sakslaste poolel,sai paluda neilt varjupaika),Kanadasse,Austraalia.Jätsid maha omad elamised.See toimub nii,nagu praegu minnakse peredega ka välismaale.Korter jääb maha.
praegu23. juuni 2017, 18:16
müüakse korter maha, keegi ei hõiva seda omavoliliselt.
Oisukas 22. juuni 2017, 17:50
See omandireform tehti et meid ahistada ja meid kuuse alla või varjupaika saata. Eks see ole Keskerakonna ja SDE Venepoole töö. et meid kiusata selle eest et me 20.08.1991 Eestit Venemaale tagasi ei andnud.
Juurika Jorss23. juuni 2017, 10:47
Ega need isamaalased kaua isamaalased ei olnud, võimule saades said neist varsti ISUMAALASED ja kõik läks nagu alati.
22. juuni 2017, 17:36
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
edaspidi22. juuni 2017, 19:22
katsu end väljendada lihtlausetega ja otsekõnes..näed ju, et väga paljud ei saa su irooniast aru ja laovad miinuseid.
vargad,23. juuni 2017, 18:18
või varastatud omandi omastajad, ongi sõnnik.