Video: Stanislav Moškov
Inimesed
22. juuni 2017, 18:57

ÕHTULEHE VIDEO | Abituriendi eelarve: suurt summat pole tarvis välja käia, kui on õnne ja tutvusi (9)

Eile võtsime jälgimisele noored klassiõdedest gümnaasiumilõpetajad Kerda-Liina (19) ja Carolini (18). Jälgisime soengu ja meigi tegemist ning uurisime, milline oli tüdrukute eelarve.

Kerda-Liina käis varem ka proovisoengut ja proovimeiki tegemas, et olla oma valikus kindel. Lõpptulemus selgus siiski viimasel hetkel ning Kerda usaldas end täielikult tädi Diana Aru kätesse. "Olin arvestanud kuskil 200 euroga," rääkis Kerda oma algsest plaanist. "Lõpuks maksin ainult kleidi eest ja see oli ka ainult 50 eurot. Olin väga üllatunud, et kõik läks kokku nii vähe. Vedas lihtsalt: kingad ja ehted sain õdedelt."

Kerda-Liina vanem õde Kerli naeris muidugi. "Kõige pidulikum riideese Kerda kapis on teksapüksid." Sportlase hingega Kerda soovib jätkata Sisekaitseakadeemias ning pürgib lõpuks uurija ametisse.

Kerda klassiõel Carolinil oli kindel plaan, mis meiki ja soengut soovib. Ta käis vaid proovimeigis, mille autoriks oli Getter Jaani. Carolinil täpset eelarvet polnud, aga ka tema oli üllatunud, et kogu maksumus nii odav oli. "Arvasin jah, et läheb rohkem. Kleit oli 75 eurot, soeng ja meik 50 eurot ning kingad 30." Carolin tahab jätkata kooliteed Tallinna ülikoolis ja õppida kehakultuuri.

Mõlemad tüdrukud valisid koduse salongi ning läksid lihtsa meigi ja soengu teed: tagasihoidlik silmameik ning juustes lihtsad lokid. On arusaadav, et välja ei pea käima suuri summasid, kui on õnne ja tutvusi.