Noore koosseisuga valitsev maailmameister Saksamaa viigistas Tšiiliga.Foto: JOHN SIBLEY
Jalgpall
22. juuni 2017, 22:52

GALERII | Alexis Sanchez tegi ajalugu, Joachim Löwil jäi suurtähiseni jõudmata (2)

Idanaabrite juures peetav konföderatsioonide karikal võtsid tänases teises kohtumises mõõtu B-alagrupi liidrid Saksamaa ning Tšiili.

Avamängus kolm punkti noppinud tiimide heitlust alustas teravamalt Tšiili ning esimest väravat ei tulnud kaua oodata - 6. minutil eksisid sakslased ning viimasel kahel aastal Lõuna-Ameerika meistriks tulnud Tšiili poolt skooris Londoni Arsenali täht Alexis Sanchez, kes tõusis 38 koondisetabamusega riigi läbi aegade suurimaks väravakütiks. Samuti sai mees täna kirja oma 112. koondisemängu, millega ta kerkis puurilukk Claudio Bravoga jagama Tšiili rekordinternatsionaali tiitlit. 

Kuigi Tšiili oli aktiivsem ning jätkas ründamist, suutsid sakslased 41. minutil mänguseisu viigistada, kui Jonas Hectori terava söödu trahvikasti realiseeris 28aastane Lars Stindl. 

Teisel poolajal näitas Kaasanis toimunud matšil paremat mängu Saksamaa, kuid rohkem väravaid ei löödud ning mäng lõppes 1:1. Nii jäi sakslaste juhendajal Joachim Löwil saamata 100. võit koondise peatreenerina. 

B-grupis on nüüd nii Tšiilil kui ka Saksamaal neli punkti, päeva avamängus samuti 1:1 viigistanud Kamerunil ja Austraalial üks silm. Viimases voorus lähevad omavahel vastamisi Saksamaa ja Kamerun ning Tšiili ja Austraalia. Alagrupist edenevad poolfinaali kaks parimat.