St Ivi ja Tuulelinnu teelesaatmine LennusdamastFoto: Küllike Rooväli/Madis Rallmann
Videod
23. juuni 2017, 10:33

GALERII JA DROONIVIDEO | Noorte purjeseiklus algas kõvas vastutuules

Noorte purjeõppeselts STA Estonia ja TTÜ Mereakadeemia saatsid neljapäeva õhtul Lennusadamast teele õppejahid St.Iv-i ja Tuulelinnu, mille pardal saavad rahvusvahelise regatikogemuse kümned noored.

Aastaid The Tall Ships Races (TSR) regatil ilma teinud ja sealt üld- ning etapivõite koju toonud aluse St. Iv kapten Margus Zahharov lausus, et meremees võib mõnele olla tiitel, aga tegelikkuses tähendab see sisu - inimest, kes oskab natuke rohkem, oskab teha tööd, siis kui väga ei taha ja saab üle väga paljudest raskustest ning oskab selle üle ka rõõmustada. Ja just seda sisu noortesse meremeestesse regatile kasvatama minnaksegi. Mereakadeemia direktor Roomet Leiger lausus esimest korda TSR-ile mineva Tuulelinnu meeskonnale kaasa head soovid.

Reisiauriku Katharina meeskond saatis St Ivi meeskonnale käskjalaga kasti jäätist, mis sai sooja vastuvõtu osaliseks.

Regatist osavõtuks suundusid alused Rootsi karlskronasse, kust esimene võidusõit toob nad Kotkasse. Teine võidusõit algab Turust ja viib Klaipedasse, kolmas aga Klaipedast Szczecinisse. Kotka ja Turu võidusõitude vahel, 16.-18. juulini, peatub suur osa tegati laevastikust noorte purjeõppeseltsi kutsel Tallinnas, nende hulgas hulk suuri purjelaevu.

Jahtide teekond algas tugevas vastutuules ja tundub, et nii tuleb neil krüssata mitmeid päevi. Paljassaare poolsaare nuka taga võttis jahte vastu ka juba paarimeetrine laine, nii et noorte purjeseiklus algas kohe põnevalt. Õhtuleht loodab Tuulelinnu ja St.Ivi seikusi kajastada ka regati vältel.

Jahid saatis Paljassaare nukani Tallinna Vabatahtliku Merepääste kaatri meeskond, kes võttis lahkelt pardale ka Õhtulehe ajakirjaniku.