Mike Tysonil sai 2003. aastal raha otsa. Ta pole ainuke spordikuulsus, kes krõbisevat kõige paremini kinni hoida ei suuda. Foto: JASON LEE
Spordivaria
23. juuni 2017, 14:11

JA ME PAPPI EI SAAGI: 5 spordikuulsust, kes on pankroti kõledust mekkinud (1)

Meil kõigil saab vahel raha otsa. Tutvume sporditähtedega, kes Onu Roberti kombel kuldmüntides supelda said, kuid ühel hetkel tühjade kätega jäid.

Boris Becker

Eile levis uudis, et Londonis kuulutati välja kolmekordse Wimbledoni võitja Boris Beckeri pankrot. Praegu treeneri ning stuudioeksperdina leiba teeniv sakslasest tennisist võlgneb juba ligi kaks aastat pankuritele suurema summa ning kohus leidis, et mees pole võimeline nõuet tasuma.

Becker soovis võlgade katteks pantida oma Mallorcal asuva kinnisvara, kuid kohtunik keeldus.

Foto: Äsja kuulutati välja hinnatud tennisisti Boris Beckeri pankrot. (NEIL HALL)

Mike Tyson

Legendaarne poksihunt Mike Tyson rebis vastaseid mõnuga tükkideks, kuid noorelt saabunud kuulsus ning rahapatakad talle hästi ei mõjunud. Korduvalt seadusega pahuksisse sattunud Tysoni pankrot kuulutati välja 2003. aastal. Ekstravagantse elustiili poolest tuntud võitleja oli tolleks hetkeks teeninud ligi 270 miljonit eurot, kuid ometigi hingas tal kuklas 20 miljoni eurone võlg. 

Foto: Mike Tysonil on põhjust naeratada - tänaseks on ta pankrotiaugust välja roomanud. (Isaac Brekken)

Diego Maradona

Äsja möödus 31 aastat argentiinlase kuulsast „jumala käe“ väravast. Arvestades mehe sekeldusterohket elu, pole ime, et ajaloo üks hinnatumaid jalgpallureid on pankrotiga silmitsi seisnud.

2009. aastal tulid mehe vara kallale Itaalia võimud, kes avastasid, et Maradona on riigile võlgu 37 miljonit eurot makse! Väidetavalt suutis endine vutistaar tasuda 42 000 eurot, lisaks loovutas ta kaks luksuskella ning kõrvarõngad!

Hola! Maradonal on seljataga seiklusterikas elu. Foto: STRINGER

Scottie Pippen

Scottie Pippen – Michael Jordani usaldusväärne kamraad Chicago Bullsi päevilt – teenis oma 17 aastat kestnud NBA-karjääri jooksul väidetavalt ligi 110 miljonit eurot. See ei takistanud tal aga pankrotti minemast. Paar kehva investeeringut ning kurikaelast finantsnõustaja, kes mõisteti Pippeni raha varastamise eest 2016. aastal kolmeks aastaks vangi, tõmbasid mehe varandusele vee peale.

Foto: Jah, te nägite õigesti! Scottie Pippenilt noolib palli Justin Bieber. (DANNY MOLOSHOK)

David James

Endine Liverpooli ning Manchester City väravavaht David James läks pankrotti 2014. aastal. Vaid neli aastat varem esindas ta Inglismaad Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud jalgpalli maailmameistrivõistlustel. Väidetavalt hakkasid puuriluku finantsasjad allamäge veerema pärast 2005. aastal toimunud kulukat lahutust abikaasa Tanyast. Pankroti hetkeks oli James jalgpallurina taskusse pistnud umbes 23 miljonit eurot, lisaks teenis ta kena kopika olles põgusalt Armani reklaaminägu.

Foto: Raha tuleb ja raha läheb. Mälestus Inglismaa koondise esindamisest jääb! (PAUL ELLIS)