Foto: AP / Scanpix
Maailm
23. juuni 2017, 23:49

Eelmine tornmaja põleng sai alguse rikkis külmkapist!

Londoni tornmajade saaga jätkub: ohutusprobleemide tõttu evakueeriti inimesed 800 kodust (11)

Hiljutise Grenfelli torni tulekahju tagajärjel avastati ohutusprobleemid, mille tõttu evakueeriti täna samas rajoonis viie tornmaja elanikud.

Londoni põhjaosas asuvatest Chalcoti tornmajadest tuli kiireloomuliste tuleohutustööde tõttu evakueerida inimesed enam kui 800 kodust. Väidetavalt on teisedki Chalcoti tornmajad ehituspraagi tõttu tuleohtlikud, kirjutavad mitmed briti väljaanded.

Camdeni nõukogu teatel eemaldatakse neist tornmajadest tuleohtlik soojustusmaterjal. Samuti on plaanis edaspidi regulaarselt kontrollida nii tornmaju kui ka väiksemaid korterelamuid. 

Grenfelli põlenud torn (vasakul) koos teiste Chalcoti rajooni tornmajadega Foto: AFP / Scanpix

Hiljuti tellis Suurbritannia valitsus Grenfelli tornmaja põlengu tõttu ligi 600-le sarnast tüüpi hoonele kontroll-ülevaatuse. The Guardiani andmetel on seni leitud seitse tornmaja, mille ehitusel on kasutatud täpselt samasugust kergestisüttivat ehitusmaterjali. Kui palju on seni hooneid üle vaadatud, pole teadaa.

Täna avalikustati ka Grenfelli tornmaja põlengu põhjus. Metropolitani politsei teatel sai tulekahju alguse rikkis külmikust. Ent tuli levis edasi ehituspraagi tõttu, kuna renoveerimistöödel polnud kasutatud õigeid tulekindlaid ehitusmaterjale.