Kaur Kivistik (keskel).Foto: MATI HIIS
Kergejõustik
25. juuni 2017, 09:35

KOHTUNIKE VIGA? Eesti jooksja tõukas EMil konkurenti selga ja diskvalifitseeriti (3)

Väljakukkumisohus Eesti kergejõustikukoondis jäi Soomes Vaasas peetava võistkondliku EMi esiliiga 1500 meetri jooksus sootuks punktideta, sest kohtunikud otsustasid Eesti esindaja Kaur Kivistiku diskvalifitseerida.

Kivistik asus stardist kohe etteotsa, hoides end teisele positsioonile. Kui läbitud poolteist ringi, jätkas ta grupi keskel, kus pidevalt käis trügimine. Kui ring enne lõppu asus Kivistik veel eelviimasel kohal, siis viimasel ringil hakkas ta oma positsiooni parandama, kerkides üha ettepoole, kirjutas Jooksja.ee Jooksuportaal.

Paraku tabas Kivistikku ebaõnn, sest tagakurvis tema ees jooksnud sportlane komistas, mistõttu Kivistik pidi käe eesjooksja seljale panema, et mitte talle otsa joosta. Kohtunikud võtsid seda kui tõukamist ja diskvalifitseerisid eestlase, kes algul sai protokollis kirja 9. koha ajaga 4.01,89. Jooks osutus väga aeglaseks, sest võitja Peter Callahani (Belgia) lõpuaeg oli vaid 3.59,09. Eesti koondise esindus protestis diskvalifitseerimise.

Eesti asub esimese võistluspäeva järel 12 tiimi seas 97,5 punktiga 10. kohal. Et kolm esimest võistkonda pääsevad superliigasse ja kolm viimast kukuvad astme võrra madalamale, on Eesti olukord praegu kriitiline.