Toiduuudised
28. juuni 2017, 10:27

ISUÄRATAV KATSE | Forellifilee, mis on ilma luudeta ja maitseb kui delikatess!

Õhtuleht ja Farmare korraldasid katse ja maitsesid Farmare forellifilee valikut.

Farmare kala on terve ja kasvab puhtas keskkonnas. See kala on inimesele, kes hoolib sellest, mida tema ja ta pere sööb ning neile, kes hindavad tervislikku toitu ja looduse kestlikkust.

Farmare kalad kasvavad kalakasvatajate tootjateühistu Ecofarm moodsates kasvatustes üle Eesti. Seetõttu on kala teekond toidulauale lühike ning jälg keskkonnale minimaalne. Kasvatustes on parimad elamistingimused, ent samas täidetud kõige rangemad kvaliteedinõuded.

Farmare kala on e-ainetevaba ja säilitusaineteta.

Farmare nelja erinevat toodet proovisid neli inimest. Alljärgnevalt nende parimad kommentaarid:

Farmare forellifilee Saaremaa võiga

- Kui ma seni olen arvanud, et lõhe on ahjus tehtuna ikka parim, siis Farmare forellifilee paneb kahtlema. Nimelt on see forellifilee sedavõrd hea ja puhta maitsega, et võiks ta vabalt oma uute lemmikute hulka nimetada.

- Kala on puhta maitsega, luid tõepoolest ei ole, tõeline filee, selline õrn, pehme ja mahlane. 15 minutit ahjus on igati piisav ja 150 kraadi jätab kala omamoodi värskeks. Mõistad veelkord, et kala on hea ja tervislik.

- Fileetükid on paraja suurusega, neljane portsjon on kahele inimesele igati okei, piisab täiesti. Kuigi tegelikult tahaks ju veel!

- Soola on pandud parajalt, mitte liiga palju, ja see on hea, sest säilitab kala suurepärase oma maitse. Lisaks veel juurde pandud Saaremaa või, mis sulab ahjus vedelaks, kuldseks ja selle sisse kala kastes – milline kooslus!

- Karbil on kiri - Ready to Cook - tõepoolest pole mitte mingisugust mässamist, puhastamist, võtad karbi, paned ahju ja valmis ta ongi.

- Leidsin karbilt sildi, et see on parim toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt 2017. aastal. No sellele forellifileele võiks auhindu anda veelgi!

Farmare forellifilee Saaremaa karulaugu vöiga

- Ma pole just eriti suur kalasõber ja söön vaid lõhet. Seega olin kergelt skeptiline. Aga ma pidin oma kahtlusi sööma, sest see forellifilee oli tõesti imemaitsev.

- Jätsin kassi tuppa diivanile magama ja suundusin kööki forellifileed tegema. Jõudsin vaevalt pakendi lahti teha, kui kassil oli uni kadunud ja ta lipitses minu ümber, et ka kalast osa saada. Küll kass juba teab, mis on hea!

- Proovisin forellifileed valmistada pannil. Sai valmis imekiiresti (mõlemalt poolt umbes viis minutit) ning maitses suurepäraselt.

undefined Foto: Sven Nuum

Forellifilee apelsini-tšillikastmega

- Forellifilee apelsini-tšillikastmega maitseb nagu restoranis! Tšillimaitset on tunda, samas pole nii üliterav, et mõnel süüa ei kannataks. Mahe ja kvaliteetne.

- Väga lihtne ja kiire valmistada ning isegi minu kokast peika kiitis ja soovis teisigi maitseid proovida.

- Mulle väga meeldis see, et ei leidnud ühtegi luud. Mul on nimelt selline imelik kiiks, et alati, kui leian mõnes kalas, olgu ta kui hästi tehtud, mõne luu, siis ei suuda seda enam lõpuni süüa. Seega luuvabadus on veel üks suur pluss!

Farmare ahjuforell Mustjala Kadaka Sinepiga

- Proovisin ahjuforelli Kadaka Sinepiga. Hoidsin kala ahjus 180 kraadi ja 16 minutit ning tuli väga mahlane. Kala on väga hästi maitsestatud: tunda on sinepit, kuid see pole pealetükkiv, vaid väga mahe.

- Kalaliha on hästi hõrk, ei ole kuiv.

- Isegi toidu osas veidi pirtsakale tütrele maitses kala väga hästi, ütles et on nõus seda sööma isegi iga päev. Ka kass Sirrule maitses kala väga hästi. Pärast maitsmist käis meil Sirruga kaklus, kuna ka tema tahtis kogu aeg forellist osa saada!

- Kindlasti ostan Farmare ahjuforelli veel, sest on mugav koos pakendiga ahju panna ja välja kukub imemaitsev ja kerge õhtusöök. Hindeks 5+ !