Davis Bertans (nr 42).Foto: Soobum Im
Korvpall
26. juuni 2017, 19:11

78aastase vaheaja järel taas medalit ihkav Läti korvpallikoondis sai järjekordse rõõmsa sõnumi

Läti korvpallikoondis on sügiseseks korvpalli EMiks kokku saamas nii võimsat seltskonda, et lõunanaabrite juures räägitakse aina valjema häälega medali püüdmisest. Täna kinnitas koondise esindamist ka tihti vigastustega kimpus olnud ääremängija Davis Bertans, kes veetis klubihooaja NBAs San Antonio Spursi juures.

"Viis aastat on möödas hetkest, kui kandsin mängus viimast korda seda särki. Vahepeale on jäänud kaks operatsiooni, keerulised taastumised ja kolm klubi. Olen alati tahtnud suvel koondisesärgi selga panna. Olen tagasi ja valmis aitama," kirjutas kahel korral põlve ristatisideme rebestanud Bertans Instagramis.

24aastase Bertansi statistika ei löönud Spursi ridades pahviks, aga karjääri esimest hooaega tuleb kindlasti lugeda õnnestunuks. Sügisel polnud veel kindel, kas ja kui palju ta üldse platsile saab, aga lõpuks usaldas Spursi treener Gregg Popovich teda 67 kohtumises. Keskmiselt 12,1 minutiga viskas Bertans 4,5 punkti ja võttis maha 1,5 lauapalli. Kaugvisete protsent oli igati korralik 39,9.

Läti praeguse aja suurim staar Kristaps Porzingis (New York Knicks) on samuti kinnitanud, et teeb EMil kaasa.

Varasemast tuumikust saab peatreener Ainars Bagatskis arvestada Davis Bertansi vanema venna Dairise (sõlmis hiljuti lepingu Milano Emporio Armaniga), Janis Strelnieksi (Piraeuse Olympiacos), Janis Blumsi (Riia VEF), Kristaps Janicenoksi (Ventspils), Janis Timma (Vitoria Baskonia) ja Rolands Freimanisega (USAK Sportif). Nimekirjas on ka äsja NBA draftis 25ndana valitud keskmängija Anžejs Pasecniks (õigused kauples endale Philadelphia 76ers).

Viimati pääses Läti koondis tiitlivõistlustel esikolmikusse 1939. aasta EMil, kui saadi hõbe. Neli aastat varem tuldi koguni Euroopa esimeseks korvpallimeistriks.

Sel EMil on lätlaste alagrupivastasteks Serbia, Türgi, Belgia, Venemaa ja Suurbritanniaga.