Serena Williams.Foto: PAUL CROCK
Tennis
26. juuni 2017, 22:14

Tenniselegend: Serena Williams ei mahuks meestega heideldes isegi 700 parema hulka (16)

Seitsmel korral tennise suure slämmi turniiri võitnud ameeriklane John McEnroe usub, et läbi aegade parima naistennisemängija tiitli eest heitlev Serena Williams oleks meestega konkureerides ATP edetabelis umbes 700. kohal.

"Meeste seas võisteldes oleks ta umbes paremuselt 700. mängija tasemel. Loomulikult on Serena hiilgav tennisist ja äkki kunagi tuleb aeg, kui parim naistennisist teeb ka meestele tuule alla. Ent ma pole sellist asja ühelgi teisel alal näinud ja ma pole seda näinud ka tennises. Meeste tase on hoopis midagi muud," rääkis McEnroe USA raadiojaamale NPR.

John McEnroe. Foto: TORU YAMANAKA

BBC küsis McEnroe arvamusele viidates ATP edetabelis 701. kohal asuvalt Dmitri Tursunovilt, kas legendi sõnavõtul on jumet.

"John teab, mida ta räägib. Ta ei lahmi ja ta ei tahtnud naiste tennist maha teha. Üldiselt ongi mehed spordis tugevamad. Loodan, et suudaksin Serenat võita. Muidugi pole kõik mustvalge ja erinevaid faktoreid on palju. Ma pole kindlasti elu parimas vormis, aga üldiselt olen parem kui mu edetabelikoht näitab. Pealegi on Serena rase ja mina mitte," viitas 2006. aastal maailma edetabelis koguni 20. kohale tõusnud venelane Williamsi lapseootusele.