Usain Bolt.Foto: DAVID W CERNY
Kergejõustik
26. juuni 2017, 22:59

Usain Bolt välkkiiretele konkurentidele: ärge jamage, mina olen endiselt maailma kiireim mees

Maailma läbi aegade parim sprinter Usain Bolt osaleb kolmapäeval Ostravas 100 meetri jooksus. Enne võistlust küsiti 30aastaselt jamaikalaselt, kas ta suudab kiireid aegu näitavate konkurentidega endiselt sammu pidada.

"Ma olen maailma kiireim mees, seega tuleb mul sellele küsimusele jaatavalt vastata," ütles Bolt Tšehhis peetud pressikonverentsil.

Eelmisel nädalal sai 22aastane kanadalane Andre De Grasse Stockholmi Teemantliiga etapil kirja aja 9,69, aga teda abistas koguni 4,8 meetrit sekundis puhunud taganttuul. Määrustepäraselt on sel aastal kõige kiiremat minekut näidanud ameeriklane Christian Coleman, kes jooksis juuni alguses kodumaal välja 9,82. Bolti nimel olev maailmarekord on 9,58.

"Alati kui ma loen, et keegi tegi tuule toel hea jooksu, helistab mulle hea sõber NJ ja ütleb, et minu jooksudes on alati vastutuul. Just - miks minul on alati nii vähe õnne?" küsis Bolt.

Boltil on sellest hooajast aga kirjas vaid 10. juunil kodumaal joostud 10,03. "See oli täiesti kohutav jooks. Olin närvis, sest tegu oli mu viimase jooksuga Jamaika pinnal. Aga olen kindel, et lähen aina paremaks," sõnas Bolt, kes teeb enne Londoni MMi lisaks Ostravale kaasa ka 21. juulil Monacos. Teatavasti on Bolt lubanud pärast Londoni MMi karjäärile joone alla tõmmata.