Nipid

ID-kaardi tarkvara uuendus toob kaasa mitu olulist muudatust (25)

LISA KOMMENTAAR

Arvu Tiit30. juuni 2017, 07:11
id- kaart on välisturbeks, aga süsteemi sees saavad mehed patsides teha mida iganes....
Velak30. juuni 2017, 06:13
Sularaha ja pastakas ruulib, see ID värk on jama. Kas võib üldse uskuda valimiste tulemusi.
sid29. juuni 2017, 19:58
Püha müristus mis kiun. Ei ole võimalik, et need Eesti kõige it-tumedamad on juhuslikult siia kogunenud halama. EI. Kiunuvad need, kes ajavad siin igapäevaselt, teadlikult ja tahtlikult vene asja ning ässitavad rahvast iseseisva Eesti Vabariigi vastu.
Tänapäeva maailmas on normaalne, et tarkvara värskendatakse ja riik on siin toimetanud väga hästi. Vanad dokumendid kopeeritakse automaatselt, kaetakse turvalisema koorega ja salvestatakse sinnasamasse kausta, kus asuvad ka algupärased. Selleks ei kulu mitte nädalaid ega päevi, vaid ilmselt mõned minutid, mille ajal võib inimene ise kasvõi internetis surfata.
Milleks siis selline hädaldamine?
Ka te pass võidakse ära varastada ja allkiri võltsida. Iga Tallinna sadama taskuvaras saab sellega hakkama.
djaval29. juuni 2017, 14:04
Kas organid said siis nüüd omale ammunõutud tagaukse...
ja veel kõige olulisem muudatus!29. juuni 2017, 10:16
Ükski toiming arvutis ei tunnista peale ID - kaardi tarkvara uuendust ID - kaardi PIN- i ja tuleb minna kaart näpus koos saatusekaaslastega ülipikkadesse järjekordadesse passilauda ootama, et see korda saaks. See muutus on juba olemas!
djaval29. juuni 2017, 09:34
Kas nüüd said organid siis selle nõutud tagaukse millest mõnda aega tagasi kirjutati...
29. juuni 2017, 09:01
Sellel uuendusega uuenduste jada ei lõppe. Kasutajatel tuleb leppida sellega, et nad peavad pidevalt, lõputult olema valmis parandusi allalaadima ja uuendustega end kurssi viima. Digiajastu perversne õnn!
A27. juuni 2017, 21:14
Miks tõlget ei ole? Hiina keelest saab ka enne aru, kui sellest pudrust siin!
Ei komentaari27. juuni 2017, 18:59
Eesti ID kaardi hädad algavad selle juurutamisest, mis jättis mulje, et tegemist on kellegi projektiga ja hea lobi eest tehti see isikut tõendavaks dokumendiks. Paraku on ID kaart vaid abidokument mille isikuttõendav jõud ei laiene maailmas samaväärselt passiga.
Eesti ID kaardi turvalisus on hea ainult sellepärast, et see on niššitoode põhimõtteliselt ühe suurlinna kvartali jagu inimesi kasutab seda ja sellise vähese kasutajate arvu tõttu ongi kaart turvaline. Kui aga kasutajate arv kasvab või sarnast tehnoloogiat hakkab kasutama mõni suurriik siis on oodata turvalisuse langust.
pro27. juuni 2017, 17:52
Ei pruugi olla turvaline, ei pruugi olla turvaline, ei pruugi olla turvaline...Kas see ükskord ka ära lõpeb? Kaua peab värisema ja pidevalt parandusi alla laadima!? Kandke see kui täielik fiasko ükskord maha ja looge midagi mõistuspärast!
Kriitik27. juuni 2017, 16:54
Mis jama te kokku ajate? Siuke pläust, et siga ka ei söö!
"...Selleks, et välistada dokumendi võltsimise võimalust, tasub need üle tembeldada,..." - kes annab garantii, et TeRa on nii võltsimiskindel, et isegi välistab võimaluse võltsida? Isegi kui teie seda usute, siis ma avaksin teile uue maailma. Mitte ükski asi ei ole võltsimiskindel. Kui te aga vastupidist väidate, siis te lihtsalt valetate. DDOC kohta öeldi ka, et on turvaline. Nüüd aga kui olete uue lahenduse välja töötanud, muutub ta üleöö ebaturvaliseks ning selle õigsuse kontrollimine hakkab sööma aega ja raha. Mida kuradit? Kas seni siis tegutsesime lollis umbusus, et on turvaline ja lasimegi sellel nii olla, kontrollimata, kas dokument ikka on ehtne. Nu ma ei tea, ehk on ka TeRa ebaturvaline? Miks peaks keegi Teie sõnu uskuma?
"... DDOC-failid tuleks üle tembeldada järgmise aasta juuliks...." Kui ei tembelda, mis siis saama hakkab? Konteinerid avanevad ise ja lähevad mööda internetti rändama, peale seda aega ei saa enam üle tembeldada või mis? Kui te viskate õhku mingi lause, siis lõpetage see ka ära. Hetkel kõlab nagu mingi diktaatori ultimaatum.
Ok, kui ma kõik oma senised dokumendid üle tembeldan ning nad on arvutis kõrvuti DDOC konteineritega ja kui ma neid ära ei kustuta, mis mõte on neid siis üle tembeldada? Hea küll, ma usun, et TeRa konteiner on turvalisem kui DDOC, aga kui viimast ära ei kustuta, siis kokkuvõttes oli üle tembeldamine ju kasutu.
to: Segane värk27. juuni 2017, 15:44
pead Id haldusvahendi lahti tegema ja sealt vaatama kas uuendad id kaardi tarkvara. Ise ei tule seal midagi ette
Segane värk27. juuni 2017, 14:02
Seni pole tulnud ekraanile tarkvara uuendamise võimalust? Tegelikult iga mingi aja tagant on seda uuendatud, saa nüüd aru, kas vajalik juba olemas, või tuleb pingsalt oodata, viimane nädal ju selleks?
to: Miks mul pole ID kaarti kunagi olnud ega ka saa olema27. juuni 2017, 13:56
Täpselt sama siin, võtsid mu sõnad ja mõtted.
Just tegin uue passi, 5 päeva olen nüüd selle omanik ka ja 10a on hooletu - mul pole plastplätakad olnud ja ei tule ka KUNAGI.
Sinise kaanega pass oli jah ehk ilusam aga kaane värv mind väga ei häiri, pass on dokument ja muu jama pole isegi ligilähedale turvalisuselt
Tõeline 1d100tsus27. juuni 2017, 13:47
See siin: "uuesti allkirjastamisega kaotavad dokumendid ju kehtivuse kuna neid on TAHTLIKULT rikutud (võltsitud)." Kas see tähendab, et hetkel kui mingile lepingule teine allkiri pannakse, on ka dokument võltsitud või mis?
"Kes selle töö kinni maksab? / 11:59, 27. juuni 2017 " võiks ikka enne tibakese mõelda kui pärisjampsi kokku kirjutada.
"mitte miskit uuesti allkirjastamist ei tohi olla" - otse vastupidi - Kender oma pronoakampaania käigus suutis 150 allkirja üksteise otsa sugutada enne kui miski valesti läks. Normaalsed juhatuse koosoleku protokollid sisaldavad 6-10 allkirja ja pole häda miskit.
Miks mul pole ID kaarti kunagi olnud ega ka saa olema27. juuni 2017, 13:15
See on kõige ebaturvalisem moodus midagi allkirjastada üldse.
Ma pole selle kaardi algusajast siiamaani seda omanud just sellepärast. Nii väldin seda, et keegi saab minu nimel sooritada mingeid tehinguid, sooritada oste, millede järelmaks langeb mulle ja ma peaksin hakkama kohtuvaidlusi pidama, sest tsiviilvaidluses peab "võlgnik" oma süütust tõestama ja ka ei saa keegi minu eest valida.
Hea ja rahulik olla.
Kahju, et EV ilus sinine pass ära solgiti ja nüüd peab punasega reisima.
Jaak27. juuni 2017, 13:07
Kirjas ju, et ise ei pea hakkama üle tembeldama, programm otsib ise failid üles ja tembeldab ära..
30 Aastat 27. juuni 2017, 13:02
tagasi oli digitehnika sõjatehnikas turvaline ja on tänagi. Kuid info vahetamiseks ja veel allkirjastamiseks on ja jääb igavesti kõlbmatuks.
SEB pank EI TUNNISTA digiallkirja27. juuni 2017, 12:52
Tsitaat "...mis on võrdeline omakäelise allkirjaga ning mida tunnistatakse Eestis igal pool ja kõikide toimingute tegemisel."
Konkreetne juhus eelmisel aastal SEB pangaga - digiallkirjastatud avaldus saadeti kuu peale ja kästi liikumisvõimetul inimesel pangakontorisse kohale tulla.
Kaamel27. juuni 2017, 12:44
Antakse nagu mõista, et varasemad digiallkirjad pole turvalised ja kogu vastutus veeretakse enda pealt selle lausega ära? Et me oleme teid ju hoiatanud: „Hilisem vaidlus ületembeldamata DDOC-formaadis allkirjastatud dokumentide õigsuse üle võib kaasa tuua suure aja- ja rahakulu“.
Otsige kõik oma 10-15 aastat vanad digiallkirjad välja(??) ja hakake üle tembeldama? Mida hekki nagu?
Kas tänased digiallkirjad on turvalised või tuleb viie aasta pärast välja tarkvara, mis soovitab ka tänased digiallkirjad üle "tembeldada"?
to Kes selle töö kinni maksab? 27. juuni 2017, 12:39
karlsson27. juuni 2017, 12:31
ei usalda seda e-värki ja it asjandust sugugi,internet pole ammu enam turvaline -hoidkem sellest eemale
Kes selle töö kinni maksab?27. juuni 2017, 11:59
. Muudkui istu arvutis ja hakka kõiki dokumente üle kirjutama. Eeldan, et selline tegevus võtab aega kuni nädala ja siis jääb ka mõni kuhugi rippuma. Äkki teeks ikka nii, et inimene ei peaks istuma ja närviliselt kõiki oma dokumente uuesti allkirjatama, sest üks kord on see tehtud ja millegipärast usun, et uuesti allkirjastamisega tekkivad probleemid (mitte küll kõigil) aga tekkivad ja kas see ongi siis eesmärk? Kui oled andnud allkirja, vahet pole kas paberil või digitaalselt siis mitte miskit uuesti allkirjastamist ei tohi olla, sest uuesti allkirjastamisega kaotavad dokumendid ju kehtivuse kuna neid on TAHTLIKULT rikutud (võltsitud).
Ühe sõnaga,27. juuni 2017, 11:49
saan aru et internet pole turvaline. On soovitav seal mitte tegutseda ID-kaardiga...
mis krdi27. juuni 2017, 11:04
Telia Client installitakse koos selle uuendusega?