Kristjan Kangur.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
27. juuni 2017, 12:42

Kristjan Kangur: soov taas koondises mängida on minus olnud juba tükk aega (1)

Eesti korvpallikoondis kogunes täna Tallinnas esimesele ühistreeningule ning pärast aastast vaheaega on rivis tagasi kapten Kristjan Kangur. "Soov taas koondises mängida on minus olnud juba tükk aega," lausus Kangur naeratades.

Eelmisel suvel Varese klubiga 1+1 lepingu sõlminud - kas ta jääb armsaks saanud tiimi ka järgmiseks hooajaks, peaks varsti selguma! - Kanguri hooaeg lõppes varakult, sest play-off'i ei jõutud. Nõnda on ta saanud puhata ja taastuda ning on koondisetrennideks valmis.

Päris jalgu seinale ei viska Kangur vähemalt nii kaua, kuni elab profisportlase elu - keha säästmiseks tuleb seda pidevalt toonuses hoida. "Tegin pärast hooaega trenne edasi, käisin jõusaalis. Alles viimasel paaril nädalal olen koormust veidi alla lasknud. Praegu olen suuteline koondise trenne kaasa tegema. Tahan mängida. Mõne aja pärast peab nagunii ketsid varna riputama ning tahan, et siis ei peaks kahetsema, et midagi jäi tegemata."

34-aastase Kanguri hinnangul on kogenud mängijate ülesanne aidata nooremaid, kel alguses tuleb võib-olla kramp sisse. "Tore ärevus on sees, tahaks selle seltskonnaga treeninguid alustada. Esimese ülesandena peame kõik ühele lainele saama. Kui suudame seda, oleme võimelised ka mängudes midagi korda saatma," on Kangur kindel.