Korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
27. juuni 2017, 13:08

Tiit Sokk näeb alles mitme nädala pärast, kes jõuab rivvi, kes mitte

Eesti korvpallikoondis alustas täna valmistumist augustikuus peetavaks MMi eelkvalifikatsiooniks, kuid peatreener Tiit Sokul pole veel aimugi, keda ta nendes mängudes saab kasutada, keda mitte.

Täna kogunesid Tondile Golden Clubi esimseks ühistreeninguks kõik kandidaadid peale jalalõikusest taastuva Siim-Sander Vene. Kuid terviseprobleeme on teatavasti veel mitmel mehel.

Halva üllatusena paraneb loodetust halvemini Rain Veidemani käsi. Peale tema ja Vene on lõikusest või vigastusest taastumise järgus ka Janar Talts, Tanel Kurbas, Toomas Raadik, suure osa hooajast vahele jätnud Gregor Arbet. "Näiteks Venele on arstid öelnud, et ta võib pärast 20. juulit hakata trenni tegema. Kuid siin on suur vahe, kas see tähendaks esimesi jooksusamme või sajaprotsendilist valmisolekut," arutles Sokk, mööndes, et aastaid tugevates eurosarjades karastust saanud mehe koondisesuvi võib vahele jääda.

Soku sõnul on veel vara rääkida sellest, kes tõmbavad tähtsates mängudes särgi selga. "Eks juuli keskel Portugalis peetava esimese kontrollturniiri kandis saab näha, kes on rivis ja kes pole. Loodame parimat, et kõik terveneksid," ütles peatreener. Lõplikku valikusse jääb, nagu ikka, 13 mängijat - üks mees igaks juhuks varuks.

Sokk peab ühtseks rusikaks sulatama 2015. aastani vankrit vedanud vanad tegijad ning mõnegi uue mehe, kes sai eelmisel aastal suurema rolli. "Eks sellega tule arvestada. Samas on näiteks puudu Martin Dorbek ja Indrek Kajupank, kes on võimelised väga agressiivselt tegutsema. Kogemused on meil olemas, aga iga mees peab ikka oma koha välja teenima."