Räppar MetsakutsuFoto: Facebooki kuvatõmmis/facebook.com/mmkutsu/
Inimesed
28. juuni 2017, 11:42

Räppar Metsakutsu: "Sain kaine jaanipäeva üleskutse vastutasuks joodikute vihakirjad." (7)

Räppar Metsakutsu, kodanikunimega Rainer Olbri kutsus sotsiaalmeedias kõiki üles olema jaanipäeval kaine. Nüüd kirjutab mees Facebookis, et on õnnelik, et väga paljud otsustasid karsked jaanid ette võtta just tänu sellele üleskutsele.  

Metsakutsu kirjutas Facebookis: "Ebamaine kogus tagasisidet minu väikesele üleskutsele jaanipäeval alkoholi mitte tarbida. Rets ikka, mida on võimalik tänapäeval sotsiaalmeedias teha. Suuuuuur aitäh kõigile!"

"Väga paljud kirjutasid mulle otse, et otsustasid 100% karsked jaanid ette võtta just tänu sellele üleskutsele. Täitsa hull värk. Üleskutse jõudis SkyPlusi hommikuprogrammi, ajalehtedesse, peavoolu onlinemeedia väljaannetesse, sai arvamuslugusid ja loomulikult hea koguse reaktsioone siin samas kommentaariumis. Käisin noorte tervise eest kõnelemas ka pisemal aruteluüritusel ja olen saanud nädalaga mitmeid pakkumisi osalemaks erinevates alkoholivastastes projektides. Nagu eelnevalt intervjuudes olen öelnud - ma ei ole aktiivne alkoholivastane võitleja ja moraalilugeja. Maailm on vaba, inimesed on vabad ja mina ei ole siin, et kellelegi punn ette keerata. Minu eesmärk oli sellel jaanipäeval antud teemale tähelepanu juhtida ja see õnnestus. Lõplikud otsused peavad inimesed ikka ise vastu võtma. Keelud, käsud, hirmutamine ja premeerimine ei aita. Sellised tarkused peavad tulema inimese enda seest. Olen elus osalenud moraalilugemise kampaanias kaks korda: 2005 aastal “Ei tubakale. Jah Elule!”, mille raames valmis muusikavideo minu loole “Miks Mitte Täna” (otsi YouTube’ist üles) ja teine kord 2017 Terve Eesti SA ja Rimi korraldatud alkoholivastases kampaanias, mis ei keela inimestel alkoholi osta, vaid palub seda teha targalt.

Kõlama on jäänud küsimus, et miks ma sellise üleskutse tegin. Raadioeetris välja käidud teooria, et olen joodik, kes sai jaanipäevaks antibiootikumid peale ning ei saa juua ja tahan nüüd terve Eesti Vabariigi oma piinadele kaasa elama panna on õrnalt vale. Olen kaine olnud terve oma elu. Olen maitsnud erinevaid alkoholisisaldusega jooke ja tean täpselt, mis joogid mulle ei meeldi - need, milles on alkohol sees. Olen elus näinud väga lähedalt, lähemalt kui kõik need kurjad alkohoolikud kokku, mis alkohol inimestega teeb ja kuidas mõjutab teisi nende ümber, nii-et tean väga hästi, millest ma räägin. Ka reklaami põhjuseks pidada on vale, sest üleskutse fookuses oli sõnum. Paar pudelit enda lemmik käsitöölimonaadi, tahtsin ära anda selleks, et motiveerida inimesi oma kainelt veedetud jaanipäevast siia kirjutama. Tasuta limps on kommentaariumis osalemise eest tore boonus ja mul on hea meel, et saan seda jagada. Raha? Ma ei saanud selle mõtteavalduse eest mitte kellegi käest mitte ühtegi senti. Sain vastutasuks joodikute vihakirjad ja üli suure hulga positiivseid emotsioone! Õnnelik ja motiveeritud eestlane on parim vastutasu ühe pisikese postituse eest sotsiaalmeedias."