Phil Jackson.Foto: Maddie Meyer
Korvpall
28. juuni 2017, 18:24

Legendaarne, aga ülimalt ebapopulaarseks saanud Phil Jackson lahkub Knicksist

Korvpalliliiga NBA klubi New York Knicks teatas täna, et meeskonna president Phil Jackson lahkub ametist. 71aastane Jackson on treenerina tulnud 11 korral NBA meistriks, aga tööd Knicksi juhtkonnas saatsid pidevad skandaalid ja tülitsemised staarmängijatega.

Jackson alustas Knicksi juures tööd 2014. aastal ja klubi omanik James Dolan maksis talle aastas 12 miljonit dollarit. Et lepingut on jäi alles veel kaks aastat, teenib Jackson 24 miljonit dollarit mitte millegi tegemise eest.

Spetsialistide arvates tegi Jackson kolme aasta jooksul vaid ühe hea lükke, kui valis 2015. aasta NBA draftis neljanda valikuna 221 pikkuse Kristaps Porzingise. Lõunanaaber on kahe hooaja jooksul ületanud kõiki ootusi, aga kevadeks oli Porzingis Knicksi saamatuse peale nii pahane, et loobus aprillis enne kodumaale minekut traditsioonilisest lahkumisintervjuust Knicksi juhtidega.

Kristaps Porzingis. Foto: ELSA

Porzingise sõnul tõid kaitse- kui ka rünnakuskeemide hooaja jooksul toimunud muutused väljakule vaid segadust.

"Niimoodi on raske mängida," võttis Porzingis märtsis olukorra kokku. Knicks võttis Jacksoni soosingul pärast all-star nädalavahetust veelgi enam suuna kolmnurk-rünnakule, mis tõi edu 1990ndate Chicago Bullsile ja 2000. aastate Los Angeles Lakersile. Porzingise sõnul oli see skeem peatreeneri Jeff Hornaceki käe all aga "juhuslik" ja meeskonnakaaslased ei mõistnud seda.

Nädal tagasi ei välistanud solvunud Jackson ka Porzingise mujale vahetamist ja niigi palju kannatanud fännibaas muutus veelgi närvilisemaks. Jackson läks möödunud hooajal korralikult tülli ka Knicksi suurima tähe Carmelo Anthonyga.

Yahoo! andmetel tahab Dolan Knicksi uueks presidendiks palgata praegu Toronto Raptorsit juhtivat Masai Ujirit, kellel on NBA ringkondades igati hea kuulsus.