Foto: Go Bus
Eesti uudised
29. juuni 2017, 09:21

Eesistumise ajal sõidutatavad väliskülalisi eriväljaõppega bussijuhid

1. juulist algaval Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise perioodil hakkavad väliskülalisi sõidutama eriväljaõppe läbinud 20 bussijuhti, kes sõidavad kokku maha rohkem kui 60 000 kilomeetrit. Eesistumise bussitranspordi hanke võitnud Go Busi juhataja Enn Randmaa sõnul on kõik eesistumise ajal sõitma hakkavad juhid läbinud nõuetele vastavad spetsiaalkoolitused, et tagada kõrgetasemelistele delegatsioonidele turvaline ja sujuv transport. “Juhid on läbinud koos politseiga alarmsõidukikoolituse teoreetilise ja praktilise osa, samuti saanud kolonnis sõitmise õpet ning protokolliõpet,” ütles Randmaa. “Olen kindel, et juhid on saanud parima koolituse, mis Eestis võimalik. Omalt poolt saatsime koolitusele mehed, kel on juba varasemast olemas suurlinnades sõitmise kogemus ning inglise keele oskus.” Eesistumist hakkavad teenindama Mercedes-Benzi minibussid ning suured turismibussid, kokku rohkem kui 10 VIP-sõidukit. “Tegu

Pooleaastase eesistumise ajal veab Go Bus hinnanguliselt kuni 150 000 reisijat ning sõidab läbi 60 000 kilomeetrit. Transportida tuleb nii Riigikogu kantselei, Riigikantselei, kaitseväe kui ka kõikide ministeeriumide külalisi.

“Tegu on väga suure tellimusega ning sõiduala hõlmab kogu Eestit – palju sõidetakse ringi Tallinnas, ent võrdselt palju ka pealinnast välja erinevatesse maakondadesse,” rääkis Go Busi transpordispetsialist Raul Ruuder. “Lõplik logistikaplaan loksub paika kindlasti alles igapäevaselt ja eesistumise käigus, aga juba praegu võib öelda, et tegemist on korraliku väljakutsega.”

Go Bus asub eesistumise transporti korraldama 1. juulist ning hange kestab käesoleva aasta 31. detsembrini. Go Busi tellimusvedude kümneaastase ajaloo jooksul on ettevõtte vedanud kaht miljonit klienti ning läbinud 25 riigis umbes 20 miljonit sõidukilomeetrit.