Kail PihoFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
30. juuni 2017, 04:00

Kail Piho käis kümnepäevases vaikimislaagris: päris äge kogemus! (6)

Kahevõistlejatest vendade Kail (26) ja Han Hendrik Piho (24) sportlikud tulemused polnud lõppenud hooajal kiita. Mõlemad jõudsid vaid korra MK-sarjas punktikohale ehk 30 sekka. Seetõttu oli neil aprillis motivatsioon miinuses ja spordijuhe tõmmati seinast välja.

Kail otsustas turgutada vaimu ja osales aprilli lõpus kümnepäevases Vipassana meditatsioonilaagris, mille jooksul ei tohtinud kaaslastega sõnagi vahetada. "Ainult õpetajaga võis, kui oli küsimusi," täpsustas Kail Õhtulehele.

"Kaheksa-üheksa tundi istusid mediteerimispositsioonis, keskendusid hingamisele ja skännisid keha. See oli päris äge kogemus ja suur väljakutse, aga tegin ära. Usun, et sain oma kehaga paremini kontakti. Tõmbas mõistust ka natuke selgemaks, rahunesin maha.

Kusjuures mitterääkimine oli suhteliselt lihtne. Rätsepaiste ja muud asendid olid rasked. Kehas mõned kohad hakkasid valutama, aga natuke sai asendit muuta. Kui väga raskeks läks, võis toolile istuda."

Laagri asukohta ei soovinud spordimees avaldada, kuid sõnas, et see toimus välismaal. Kel laagri vastu täpsem huvi, saab selle kohta lugeda siit.

Juunis treenis Kail ühes Han Hendriku ja vendade Kristjan ning Andreas Ilvesega Otepääl ning homme lennatakse üheskoos Saksamaale Oberhofi kahenädalasse laagrisse.