Lukas Lekavicius Kaunase Žalgirise särgis. Foto: JACK GUEZ
Korvpall
29. juuni 2017, 16:50

Juba komplekteeritud Kaunase Žalgiris kaotas ootamatult olulise lüli

Kui alles nädala alguses sai kirjutatud, et Kaunase Žalgirise korvpalliklubi on meeskonna saabuvaks hooajaks komplekteerinud, siis eile avalikustas klubi fännidele raske uudise - klubist lahkub mängujuht Lukas Lekavicius.

Kui tippklubide rahalisi pakkumisi suutis Žalgiris oma peatreeneri Šarunas Jasikeviciuse endale hoidmisel tõrjuda, siis noore tagamängija osas ei käinud Leedu tippklubi ramm üle Kreeka meistri Ateena Panathinaikosest pakkumisest. 

23aastane klubi noortesüsteemi kasvandik tõusis põhimeeskonda 2013. aastal ning lõppenud hooajal oli ta Žalgirise Euroliiga edu üks peamisi arhitekte, saades 18 minutiga kirja keskmiselt 8,5 punkti ja 3,5 resultatiivset söötu. 

Otsus siirduda Kreekasse ei tulnud kergelt ka leedulasel endal. "See on ilmselt kõige raskem otsus minu elus. Raske on astuda samm ja lahkuda klubist, mis on mulle nii palju andnud," sõnas korvpallur eile. "Treener Jasikevicius, kõik meeskonnakaaslased ja fännid, kes on mind alati toetanud".

Žalgirise direktor Paulius Motiejunase sõnul on noore mängujuhi lahkumine väga kahetsusväärne. "Püüdsime teda hoida, kuid me ei suutnud pakkuda Panathinaikosele konkurentsi," sõnas klubi juht nentides, et nüüd ootab neid ees keeruline ülesanne mängijale asendaja leidmisel. 

Kunagi on Ateena Panathinaikose ridadesse kuulunud ka Aivar Kuusmaa ja Tiit Sokk.