Hetk mulluselt luitemetsas peetud päikesetõusukontserdilt Raivo Tafenauga. Foto: Pilve Born
Nipid
29. juuni 2017, 17:16

Kabli päikeseloojangu festival kutsub avastama Kabli küla hoove ja inimesi

1. juulil on kõik huvilised oodatud jalutama ning sisse põikama Kabli küla muidu külaliste eest varjatud koduhoovidesse.

Saab uudistada iluaedu, nautida kohalikku näputööd ning uurida Malle Alunurme raamatute ning eksliibriste näitust, kust leiab ka kohaliku mehe ning Eesti viljakama eksliibrisemeistri Johannes Juhansoo töid. Peale hoovide kutsutakse külalisi ka põllule, et koos lastega uudistada, kuidas kartul, kapsas ja peet peenralt taldrikule saavad. Kapten-reeder Marksoni häärberi õuel toimub töötuba „Tule ja kaunista end, tulemas on Eesti 100” ning Kabli jaala juures pajatab Veio Jakobson Kabli uhketest kaptenitest ja vanadest laevaehitustraditsioonidest. Kehakinnitust ja kohvi pakutakse Juksi talu kodukohvikus ning Kabli pagariäris.

Varajane äratus pannkookide ja akordioniga

Homme õhtul peetakse Jaagupi sadamas juubelipidu, kuhu on oodata väga kõrgeid külalisi. Kes täpselt tulevad, jääb kuni peo alguseni saladuseks. Kabli päikeseloojangu festivali 10 aasta juubeli tähistamine jätkub 2. juuli varahommikul kell 3 Rannametsa luitemägedes kontsert-pannkoogipiknikuga. Raba kohalt tõusvat festivali muusat, päikest, tuleb tervitama pärimusmuusik Kulno Malva, kes on lubanud korraldada tõsise hommikuse akordioniäratuse.

Juubelifestivalil astuvad pea igal juulikuu päeval üles festivali vanad sõbrad Jüri Aarma, Terminaator, Erkki Otsman, Indrek Taalmaa, Jäääär ja Kaupo Meiel. Külla on kutsutud Ivo Linna, Naised Köögis, Liis Lemsalu, Reket, Karl-Erik Taukar, Vaiko Eplik, Tambet Tuisk, Rene Bürkland jt esinejad. Kava leiab veebilehelt kablifest.com.