Foto: facebook.com/mihkel.mattisen
Inimesed
30. juuni 2017, 11:56

KALLIS, ABIELLUME SALAJA! Millised Eesti tuntud näod on ilma suurema kärata paari läinud? (29)

Mõni päev tagasi muutis muusik Stig Rästa kallim Karina Vesman sotsiaalmeedias oma perekonnanime Rästaks, andes mõista, et nad on Stigiga tasahilju abieluranda sõudnud.

See, et paarike abielluma hakkab ei olnud iseenesest mingi üllatus - Karina näitas sotsiaalmeedias kihlasõrmust ning jagas pilti ka sellest, kuidas käidi õnnepalees abiellumisavaldusi allkirjastamas. Kahjuks ei soovinud Stig rõõmsal sündmusel pikemalt peatuda.

Neid kuulsusi, kelle abiellumine avalikkusele suure üllatusena on tulnud, on olnud aga teisigi. Teeme neist ülevaate. 

Birgit ja Indrek Sarrap

Foto: Erakogu

2015. aasta 15. märtsil abiellusid Birgit, toonase nimega Õigemeel, ja Indrek Sarrap oma lemmikreisisihtkohas Tai kuningriigis. Imelisest sündmusest andsid noored teada pressiteatega, mille nad mõnedele ajakirjanikele laiali saatsid. Pulm oli üllatus nii paari vanematele kui ka sõpradele, kes Taisse kohale olid läinud. Hiljem rääkis Birgit Õhtulehele, et nende pulmapäeva plaanimine kestis umbes kuu aega. Muide, Indrek ja Birgit kihlusid samal päeval, kui nad otsustasid, et abielluvad. „Tuli välja, et Indrekul oli tegelikult sõrmus juba mitu aastat olemas, aga ei tulnud õiget hetke,“ on Birgit Õhtulehele rääkinud. „15. veebruaril otsustasime, et abiellume Tais, samal õhtul küsis Indrek selle tähtsa küsimuse ning 15. märtsil me juba abiellusimegi.“

Mihkel Mattisen

Foto: facebook.com/mihkel.mattisen

Muusik Mihkel Mattisen palus oma kallima Polina, endise nimega Seledtsova, kätt 2015. aasta 17. märtsil. Mihkel ja Polina olid sel ajal Tais ning osalesid ka Indrek ja Birgit Sarrapi pulmas. Just seal kaunil maal ütles Polina ka oma jah-sõna.

Täpselt aasta hiljem vahetasid Mihkel ja Polina ka abielusõrmuseid. Naituti salaja ja kaunil Bali saarel. Abiellumisest anti teada imekauni pulmapildiga, mille Mihkel Facebooki riputas. „Minuga on see probleem, et pea kõik Eesti pulmakohad on ühtlasi mu töökohad, ehk siis olen nendes paikades esinemas käinud. Ma ei tahtnud oma pulma korraldada kohas, kus muidu käin tööd tegemas,“ rääkis Mihkel Kroonikas, miks nad abiellusid kahekesi. Pulmaks hakati otsima sooja kliimaga riiki ja kuna Tais on palju käidud, siis seal abielluda ei soovitud. „Me lasime hingel otsustada ja Bali tundus õige valik.“

Tanja Mihhailova ja Mikk Saar

Foto: Stina Kase

Salaja ja välismaal abiellusid ka Tanja Mihhailova ja Mikk Saar, kes juba aastaid pidid kuulma küsimust: „Millal Mikk ükskord Tanja ära võtab?“. Mikk ja Tanja läksid paari mullu 15. septembril Itaalias. Laulatus toimus Itaalias, keset kaunist Toscana maakonda asuvas Podere Finerri villas, sõprade keskel. „Vaatasin internetis üle kolmesaja koha, tegin ikka põhjaliku uuringu. Otsisime kohta, kus ei oleks ümber naabreid ning kus oleksid imelised Toscana vaated. Valituks sai imeilus mõisake The Lazy Olive ehk Podere Finerri. Naljakas on see, et sinna tahtsime minna puhkama juba kuus aastat tagasi ja kui nüüd otsisime internetis pulmadeks õiget kohta, siis iga kord võrdlesime neid The Lazy Olive’iga,“ rääkis Tanja Kroonikale, kuidas just see koht valiti. Nad soovisid, et pulmad oleksid stressivabad ja seal poleks ühtki võõrast inimest.

Gerd Kanter

Foto: ERAKOGU/Team75plus.com

Olümpiavõitja Gerd Kanter põrutas oma kallima Liinaga 2008. aastal Uus-Meremaale ja kui tema kodulehele ilmusid pulmapildid oli selge, et seegi paar on salaja abieluranda sõudnud. „Tahtsime sel päeval kahekesi olla. Tahtsime möllu vältida!“ põhjendas Gerd Õhtulehele hiljem. „Abiellumisest polnud me vanematega rääkinud. Kaks-kolm nädalat enne reisi oli idee küps. Liina lasi kleidi õmmelda. Muidugi tekkis küsimus, kuidas oleks õigem tegutseda. Leidsin, et teeme asja ära ja vaatame reaktsiooni. Pelgasime, et sel päeval võib mõni sugulane või tuttav stressi sattuda. Ja need pinged oleksid siis paratamatult abiellujatele kandunud. Soovisime igasuguseid pingeid vältida.“ Cathedral Cove’i valisid Gerd ja Liina Kanter internetis nähtud piltide põhjal. „See koht on Uus-Meremaal üks suuremaid vaatamisväärsusi. Tavaliselt käib seal vähemalt 700-1000 turisti. Meil vedas, tol päeval tuli sinna vaid kümmekond inimest.“

Mihkel Raud ja Liina Vahter

Foto: TEET MALSROOS

Mihkel Raud ja Liina Vahter abiellusid 2013. aastal. Suursündmus tuli välja, kui tähelepanelikud televaatajad märkasid, et saate „Kolmeraudne“ juhi Mihkli sõrmes läigib abielusõrmus. Liina aga vahetas Facebookis oma perekonnanime Vahtrikust Rauaks. Paar ise sündmust kommenteerida ei soovinud.

Jüri Pihl ja Lavly Lepp

Foto: TAIRO LUTTER

Kui aastal 2008 presidendi vastuvõtul teatati, et nüüd tuleb kätlema siseminister Jüri Pihl abikaasaga, oli üllatus suur. Tema käevangus oli riigiprokurör Lavly Lepp, kuid see, et nende paariaastane kooselu on ametlikuks saanud, ei olnud teada. Pihl tunnistas, et nad on tõesti abiellunud, kuid ei soovinud pikemalt teemal peatuda.

Eva Ottas

Foto: instagram.com/eva_ottas

Mullu suvel läks oma kallimaga Las Vegases paari treener Eva Ottas. Loomulikult salaja. Ilusat päeva tähistati samuti Las Vegases kohapeal, luksuslikus Donald Trumpi 64-korruselises hotellis, vahendas Kroonika. Eva ja tema professionaalsest breiktantsijast kallima Aleksandri armastuslugu sai alguse täpselt nagu filmis — Eva on üks neist õnnelikest, kes oma mehe sõna otseses mõttes trennisaalist leidis ning eelmisel aastal tähistasid nad oma suhte 10. aastapäeva.

Egle Uljas

Foto: erakogu

Jooksja Egle Uljas sõudis abieluranda aastal 2010. Naine abiellus oma kallima Tomas Černaga Hawaiil. Pulmad peeti 6. juunil ja seda tehti salamisi. „Keegi ei teadnud, tahtsime üllatuse valmistada,“ kommenteeris Egle hiljem Õhtulehele.

Jaak Aaviksoo ja Tiina Kaalep

Foto: Alar Truu

„Tegu pole saladusega – abiellusime pea aasta tagasi augustis,“ kinnitas tänavu juunis Tiina Kaalep Kroonikale, et tema ja Jaak Aaviksoo pulm oli vaikne perekondlik sündmus. Esimese ametliku ühise ülesastumise tegid nad 2013. aastal, saabudes käsikäes vabariigi aastapäeva vastuvõtule.

Elisabet Reinsalu

Foto: Alar Truu

Seriaalist „Pilvede all“ tuntud näitlejanna Elisabet Reinsalu kandis varem perekonnanime Tamm. 21. aprillil 2012 läks ta aga oma kallimaga õnnepaleesse ning kooselu tehti salamisi ametlikuks. Muide, abiellus naine oma sünnipäeval. Pärast allkirjade andmist siirdusid nad koju, kus sünnipäevapeole tulijaile ka uudise teatavaks tegid. „Abiellumine oli kõigi jaoks üllatus,“ rääkis ta Naistelehele toona.

Raivo E. Tamm ja Helena Merzin

Foto: TEET MALSROOS

Aastal 2007 käisid salaja kahekesi paaripanija juures näitlejad Raivo E. Tamm ja Helena Merzin. Näitlejate abiellumine tuli isegi nende sugulastele ja sõpradele üllatusena. „Meie abiellumine on meie kahe asi. Me ei mõelnud hetkekski, et peaks mingi suure ürituse korraldama,“ kommenteeris Raivo. Pulmareisil käidi Saksamaal. „See oli natuke ka tööreis, kuid me leppisime kokku, et see on ka pulmareis.“

Mart Poom

Foto: Jörgen Norkroos

Aastal 2000 rääkis anonüümne allikas Õhtulehele, et Mart Poom põrutab oma kallima Lisseliga Barbadosele, et seal abielluda. Reisi eel põhjendas Poom tuttavatele, miks abielu ei sõlmita Eestis või Inglismaal, vaid nimelt eksootilises paigas sooviga niigi meeldejäävale sündmusele veelgi romantilisust lisada.

Keith Siilats

Foto: Keith Siilats ja Hanna Paat (Teet Malsroos)

Aastal 2002 abiellus Viktor Siilatsi poeg Keith saladuskatte all 1. aprillil New Yorgis Eesti konsulaadis oma kallima Victoria Schultziga. „Suured tänud Eesti konsulile, kes meid registreeris. Kõik oli väga ilus ja kaunis, konsul väga abivalmis. Tahtsime hoida abiellumist saladuses, nii et isegi meie vanemad ei teadnud,“ rääkis paarike Kroonikale. „Mõned arvasid, et niisama pullitasime, kuna abiellusime ju 1. aprillil.“ Pärast pulmi aga sõitis paar Hispaaniasse, kus Keithi vanemad parajasti puhkusereisil viibisid, vanematele pommuudist teatama ning sõrmuseid näitama.

Aastal 2012 abiellus Keith uuesti. Sedapuhku modell Hanna Paadiga ning taas väga tagasihoidlikult. „Me abiellusime valentinipäeval San Joses, mis on lähim linn kohale, kus elame.“ Pulmad olid tagasihoidlikud, isegi vanemaid ei kutsutud.

Siiri Sisask

Foto: Arno Saar

2002. aastal sõudis lauljatar Siiri Sisask saladuskatte all abieluranda sakslasest muusiku Uwe Langega. Meheleminekust ei teadnud isegi naise sõbrad-tuttavad.

Ülle Lichtfeldt ja Indrek Saar

Foto: Alar Truu

Ülle Lichtfeldti ja Indrek Saare pulmauudis tuli päevavalgele 2002. aasta lõpus. Liit tehti ametlikuks sama aasta 16. augustil. Sel päeval on abiellunud ka Ülle vanemad. „Sama päev sattus meile täitsa juhuslikult. Sõitsime Saaremaale puhkama, teadmata, millal meid ette võetakse,“ rääkis Ülle Kroonikale. Paaripanek toimetati Kuressaare linnast väljas, mere ääres. Lähimate sõprade ringis. Tütar Barbara sai proovida lilleneiu rolli. Paaripanija tuli kõrkjate vahele kohale, ei mingit kirikut.

Pille Minev

Foto: Teet Malsroos

2004. aasta juunis selgus, et Pille Minev on kuu aega varem saladuskatte all mehele läinud ja isegi sugulased said Pille ja dokumentaalfilmitegija Anri Rulkovi paariheitmisest teada nädalaid hiljem. „Ma olen seda saladuses hoidnud põhjusel, et ükski mu sõber ei solvuks. Ma tahan nad kõik kutsuda ühel päeval peole, ilusti, kutsega ja pidulikult,“ põhjendas naine.

Tanel Padar

Foto: Alar Truu

Tanel Padar, kes nüüdseks naudib juba aastaid armuõnne Kristel Mardisooga, on kunagi ka abielus olnud. 2004. aasta maikuus abiellus ta suure saladuskatte all oma kallima Katarina Kaldaga. Kuulduste kohaselt olid tähtsündmust tunnistamas kümmekond lähemat sõpra-tuttavat.

Natali Lohk ja Velvo Väli

Foto: LAURA OKS

Mullu 5. augustil said Lohk ja Velvo Väli pisitütre vanemateks ning selgus, et suvel leidis nende elus aset ka teine tähtis sündmus – paar abiellus. 19. juuli, mis sai paari pulmapäevaks, on tegelikult mitmekordselt oluline kuupäev, kirjutas Naisteleht. „2012. aastal, kui Velvoga esimest korda Gruusias käisime, tehti meile seal just 19. juulil õigeusu traditsioonide järgi kiriklik paaripanek Jumala palge ees,“ rääkis Natali. Pulmad peeti Rakveres kahekesi ning Natali kannab nüüd perekonnanime Väli. „Austan ka neid, kes nime ei vaheta, igaühel oma otsus, aga minu jaoks on see oluline.“

Sven Soiver

Foto: facebook.com/sven.soiver

Sven Soiver ja tema kallim Jekaterina abiellusid mullu 3. mail Las Vegases. „See oli täpselt selline pulm, nagu tahtsime – väike, meile kahele, aga eriline,“ rääkis Sven Kroonikale. Abielluti Gracelandi pulmakabelis ning ainsaks tunnistajaks oli Elvise jäljendaja.