Stephen Curryl pole edaspidigi muud ülesannet, kui pallid korvi visata.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
1. juuli 2017, 10:26

NBAs tehakse ajalugu: Curry sõlmib kõigi aegade tulusaima lepingu, millega teenib üle 200 miljoni

Golden State Warriorsi meeskonnna viimase kolme aasta jooksul kahel korral NBA meistriks vedanud Stephen Curry saab lõpuks väärilise tasu ka pangakontole: ta sõlmib klubiga uue, viie aasta pikkuse nn supermax lepingu, millega teenib 201 miljonit dollarit.

Curry ja klubi kokkuleppest teatas ESPNile mängija agent Jeff Austin. Tegemist on suurliiga ajaloo tulusaima kontrahtiga, mis avab sarnase tee ka teistele suurtele superstaaridele. Warriorsi peamänedžeri Bob Myersi sõnul vormistatakse leping ametlikult pärast 6. juulil lõppevat vabaagentide moratooriumit.

Curry - kel seni oli 4-aastane 44 miljonit väärt leping - jätkamine Warriorsis polnud kordagi kahtluse all. Klubi omanik Joe Lacob andis sellest väga selgelt mõista pärast NBA meistritiitli võitmist eelmisel kuul. "Teeme kõik, mis hoiab Stephi siin ja õnnelikuna. Tean, et tema tahab siin olla ja meie tahame teda. Nii et ma ei näe jätkamiseks mingit takistust," rääkis Lacob.

* * *

Teisi läinud öö kuumemaid uudiseid. Ka Blake Griffin sõlmis senise koduklubi ehk Los Angeles Clippersiga 5 aastat pika lepingu ning teenib päris kenasti - 173 miljonit dollarit.

Indiana Pacers ja Oklahoma City Thunder otsustasid vahetada mehi, millega Paul George siirdub OKCsse, vastupidi liiguvad Victor Oladipo ja Domantas Sabonis.