Thomas Padovani. Foto: Karola Koopuu
Auto-Moto uudised
1. juuli 2017, 21:20

Suurel Võidusõidul olid eestlased mitmes sõidus poodiumil

Laupäeval, 1. juulil oli selle aasta Suure Võidusõidu kõige tihedam tööpäev. Kokku peeti 13 võistlussõitu. Eestlased olid enamuses nendes klassides, kus nad startisid kõrgetel kohtadel. 

Soome-Eesti ühises klassis, BMW Xtreme, mis on ka Põhja-Euroopa meistrivõistluste klassiks peeti laupäeval kaks võistlussõitu. Mõlemas sõidus pidasid korraliku lahingu maha Andre Kiil ja Thomas Padovani, esimeses oli kiireim Kiil, kes edestas Padovanit 0,88 sekundiga. Kolmas koht kuulus avasõidus Soome sõitjale Juha Huhtalale, kes jäi võitjast maha 8,6 sekundiga.

Teises sõidus asus liidriks Padovani, Kiil tihedalt kannul, kuid sõidu jooksul suurendas Padovani oma edu ja võitis sõidu Kiili ja Markus Grönthali ees.

Porsche GT3 Cup sõidus hoidis eestlaste au kõrgel Raimo Kulli. Esimeses sõidus viiendalt kohalt startinud Kulli tegi hea stardi, tõustes kolmandaks ning siis suutis selja taha jätta ka Jussi Kuusiniemi, kes lõpetas kolmandana. Kulli sai teise koha, sõidu võitnud Jonas Gelžinis jäi 4,7 sekundi kaugusele.

„Ei ole rahul, võit oli ikkagi eesmärgiks,“ oli Kulli kommentaar peale sõitu.

Ka teises sõidus libises rahvusvahelise kogemusega Gelžinis eest ja jättis Kulli koos Kuusiniemiga teise ja kolmanda koha peale võitlema. Kuusiniemi jõudis Kullile viimastel ringidel lähedale ja üritas mitmel korral möödasõitu. See õnnestus viimase ringi viimases kolmandikus ja nii sai Kuusniemi magusa teise koha, Kulli oli kolmas.

Põhja-Euroopa meistrivõistluste klassis F4 esimese sõidu võitis Christian Lundgaard, edestades Xavier Lloverast ning Juuso Puhakkat. Eesti sõitjatest oli Sten Dorian Piirimägi kaheksas ja Jan-Erik Meikup sai 14. koha. Teises sõidus oli võitjaks Christian Lundgaard, teine Nikita Volegov ja kolmas Xavier Llovera. Piirimägi oli üheksas ja Meikup 13. 

GT Open klassis asus esimest sõitu esmalt juhtima Raivo Hääl, kellest peagi möödus Tõnu Soomer. Soomer võitis sõidu, Hääl suutis tagasi hoida Rain Pilve rünnakud, kes lõpetas kolmandana. HRX V8 Thunder Car esimese sõidu võitis Emma Kimiläinen, teine oli Jari Nurminen ja kolmas Toni Lähteenmäki.

Ka teises sõidus oli esikolmik sama, kuid kohad vahetusid, Nurminen võitis, Lähteenmäki teine ja Kimiläinen kolmas. V1600 klassis võitis esimese sõidu Simo Rauhala, teine Tachapan Vijittranon ja kolmas Mika Lahtinen. Simone Viidas oli 17. kohal. Teises sõidus sai võidu taas Rauhala, teine oli Nathayos Sirigaya ja kolmas Mirella Nurminen-Mikkonen. 

Pühapäeval, 2. juulil on kavas viis võistlussõitu, esimene neist algusega kell 10.25. Võistlussõite on võimalus jälgida ka otseülekandes läbi Suur Võidusõit Facebook lehe: https://www.facebook.com/Suurvoidusoit/