Portugal - MehhikoFoto: SERGEI KARPUKHIN
Jalgpall
2. juuli 2017, 17:37

Kümnekesi lõpetanud Portugal alistas lisaajal Mehhiko

Täna lõpule jõudval Maailmajagude karikaturniiril jaotati välja kolmanda koha medalid, kui Portugal alistas lisaajale läinud kohtumises Mehhiko koondise 2:1.

Kohtumine algas mehhiklaste jaoks ärevalt, kui juba 16. minutil tõmbas vanameister Rafael Marquez karistusalas maha Andre Silva. Penaltit ise vormistama läinud Silva ei suutnud aga üle mängida vastaste puurilukku Guillermo Ochoat, kes löögi tõrjus. Kuigi terve esimese poolaja oli mäng Portugali koondise kontrolli all mindi vaheajale sõbralikul 0-0 viigiseisul.

Kohtumise 53. minutil asusid juhtima hoopis mehhiklased, kui vasakult äärelt toimunud läbimurde tulemusena anti terav tsenderdus karistusalasse, mille suunas oma võrku Portugali kaitsja Luis Neto.

Meelehetlikult viigiväravat jahtinud Portugal saigi oma tahtmise kohtumise esimesel üleminutil, kui meeskonnakaaslastele ründesse appi läinud Pepe jõudis esimesena jaole Ricardo Quaresma tsenderdusele ja viis mängu lisaajale.

Kohtumise lisaajal teenisid Portugali pallurid teistkordse võimaluse näidata oma 11-meetri karistuslöögi oskusi, kui kastis mängis käega Miguel Layun. Uuele katsele läinud Adrien Silva enam ei eksinud ja viis oma koondise 2-1 juhtima.

Vahetult pärast pooltevahetust jättis Nelson Semedo meeskonnakaaslased raskesse seisu, kui kohtunik näitas talle teist kollast kaarti. Enamuses mängimist Mehhiko aga ära kasutada ei suutnud, sest vaid mõned minutit hiljem saadeti nende poolt väljakult minema Raul Jimenez.

Kohtumise lõpuminutitel veel mitmel korral vastaste väravale ohtikuks muutunud Mehhiko ei suutnud lõpuks ikkagi üle mängida väravavaht Rui Patricot, kelle tõrjed portugallastele pronksmedalid kaela tõid.