Kenny Miller Rangersi särgis. Foto: Russell Cheyne
Jalgpall
2. juuli 2017, 18:21

KARM VÄRK! Šoti klubil keelati rohelised papud

Selles, et Šotimaa vutiklubid Glascow Celtic ja Rangers üksteist ei salli, pole midagi uut. Nüüd on Rangersi jalgpalluritel aga keelatud kanda rohelisi putsasid, kuna tegemist on värviga, mis sümboliseerib igiõpliseid rivaale. 

Märtsikuus nn siniste (Rangers - toim.) peatreeneriks saanud Pedro Caixinha avalikustas enne uue hooaja algust, et tema mängijatel on keelatud edaspidi rohelist värvi susse jalgpalliväljakul kanda. 

"Tänasest alates ei kanna keegi enam seda värvi putsasid, sest see on Celticu värv," sõnab portugallane värskelt valmimas dokumentaalfilmis.

46aastane loots on kasutusele võtnud veel huvitavaid meetodeid. Peale värvikeelu kavatseb peatreener staadioni seintele lasta kirjutada veel hüüdlause - meie oleme rahvas. Loosungi eesmärgiks oleks klubi mängijatele ja poolehoidjatele motivatsiooni andmine. 

2011. aastal kohalikus liigasüsteemis tugevuselt neljandasse divisioni kukutatud klubi on aasta-aastalt tagasi tippu roninud ja käesoleval suvel mängitakse taas ka Euroopa klubisarjades.