Jan-Erik Meikup.Foto: Petri Asperk
Auto-Moto uudised
2. juuli 2017, 19:44

Suure Võidusõidu teisel päeval maitsesid võidurõõmu ka eestlased

Jan-Erik Meikup võitis Suurel Võidusõidul Põhja-Euroopa meistrivõistluste F4 klassi viimase sõidu.

Pühapäeval jätkus Pärnu külje all auto24ringil tänavune autoringraja suursündmus, Suur Võidusõit. Viimasele võistluspäevale jäi kokku neli võistlussõitu. Kogu võistlusele pani suurepärase punkti Jan-Erik Meikup, kes võitis kolmanda võistlussõidu Põhja-Euroopa meistrivõistlustel klassis vormel-4.

Tänane võistlussõit algas kohe avariiga, kui esireas olnud Christian Lundgaard suretas vormeli mootori välja ja kõik tagant tulnud sõitjad ei jõudnud sellele korralikult reageerida ja raja äärde jäi kolm vormelit. Peale turvaauto tagant antud uut starti asus võistlejaterivi etteotsa Jan-Erik Meikup, kes oli olnud kvalfikatsioonis teine. Ta tegi väga hea sõidu ja hoidis teisel kohal sõitnud Bent Viscaali piisavas kauguses ja finišijoonel oli nende vahe 0,438 sekundit. Kolmanda koha sai Aleksander Smoljar.

„Väga hea tunne on kodus võtta oma esimene sõiduvõit, saime eile meid vaevanud asjad tänaseks korda ja juba hommikusest ajasõidust alates oli hoog hea.“ rääkis Meikup peale võidukat finišit. 

Teine ALM Motorsport meeskonna sõitja Sten Dorian Piirimägi sai tugeva kuuenda koha, tema nimele jäi kolmanda sõidu kiireim ringiaeg, Meikupi aeg oli paremuselt kolmas. 

BMW Xtreme kolmandas, 45 minutilises sõidus, kus sai ka juhti vahetada, jätkus duell juba kahes esimes sõidus esikoha pärast võidelnud Andre Kiili ja Thomas Padovani vahel. Esimestel ringidel oli Padovanil kõva heitlus liidrikoha pärast Allan Tigasega. Kiil startis sõitu kaheksandalt kohalt ja asus peagi oma kohta parandama. Peagi oli ta Padovanil järel ja kaks võitluskaaslast jätkasid ka selles sõidus omavahelist mõõduvõttu. Padovani tegi käiguvea ja Kiil seda võimalust kasutamata ei jätnud ning asus sõidu liidriks. Finišijoonel oli Kiili edu Padovani ees 8,3 sekundit. Kolmas koht kuulus Soome sõitjale, Juha Huhtalale. 

Peale võistlust aga tulemused muutusid, Andre Kiil sai žürii otsusega 25 sekundit ajakaristust, kohtunike märguandele mittereageerimise eest ja see kukutas ta kolmandale kohale, võitja Padovani ja teine Huhtala. 

GT Open klassis sai teise sõidu sai Rain Pilve Raivo Hääle ees. Laupäeval sõideti Vormel Historic esimene sõit, mille võitis Andris Grikis, teine oli Taavi Kroon ja kolmas Ain Lähker. Pühapäevases teises sõidus oli kiireim taas Grikis, teine Indulis Rukuts ja kolmas oli Taavi Kroon