Raul Jeets Poola MM-rallil.Foto: Nikos Katikis
WRC
2. juuli 2017, 21:57

VIDEO | Raul Jeetsi WRC sarja debüüdi nurjanud avarii (1)

Sel nädalavahetusel toimunud Poola MM-rallil tegi oma WRC sarja debüüdi ka Raul Jeets. Koos kaardilugeja Kuldar Sikuga võistlustules olnud eestlase jaoks lõppes ralli paraku varakult, kui mehed viimasel päeval teelt välja sõitsid.

Öösel ja hommikul sadanud vihma tõttu olid teed Poolas taas väga libedad. 20. kiiruskatsel sõitsidki Jeets ja Sikk ühes kurvis välja ja õnnetuseks lõhkusid ka radiaatori, mis sundis mehi ralli katkestama. 

Enne viimast võistluspäeva oldi WRC2 klassis seitsmendal kohal, mis debüütralli kohta igati korralik tulemus olnud oleks. 

„Täna meil suuri riske vaja võtta ei olnud, oli vaja neli katset läbi sõita. Ilmaolud olid taas muutunud ja vihm tee kohati väga libedaks muutnud. Esimese kiiruskatse stardis lakkas töötamast meie omavaheline side. Midagi parandada ei jõudnud ja see tähendas, et me ei kuulnud üksteist. Saime kilomeetri sõita ja eks nii libe tee kui ka omavahelise suhtluse puudus oli ilmselt selle põhjuseks,et kaldusime välja, tegime spinni ja seda nii õnnetult, et lõhkusime radiaatori ja pidime katkestama. Kahju küll aga midagi pole teha,“ rääkis Raul Jeets peale rallit.

Vaatamata katkestamisele jäi kogu rallist siiski positiivne emotsioon. Tegu oli kindlasti väga keerulise ralliga, kus ilmaolud pidevalt muutusid, kuid Raul ja Kuldar suutsid oma kiirust vastavalt olukorrale valida ja sellega sai rahul olla.

„Eks see meie kiirus oli lünklik, esimese päeva alguses ehmatasid need olud (vihmasadu ja libedad katsed) ikka ära aga pärastlõunal kohanesime ja saime korraliku kiiruse üles. Ka rasked teeolud ja katkised teed, tulles tagantpoolt, olid meile uuem kogemus. Kuid kui auto juures kõik toimis ja olime oludega kohanenud, võisime ka ise kiirusega rahul olla. Aega ei kaotanud me kiiretes kohades vaid aeglasemates kohtades ja see ongi sellest, et pole kaua aega sõitnud. Ja see, et kohe finišit kirja ei saanud, see tuleb nüüd siis Soomes ära teha. Lõppkokkuvõttes on emotsioon hea ja igati rahul otsusega sellel aastal teha kaasa kolm WRC etappi,“ rääkis Jeets.