Venus Williams on tenniseväljakul valanud palju pisaraid. Foto: BENOIT TESSIER
Tennis
3. juuli 2017, 10:41

20 aastat tennisemaailma tipus olnud Venus Williams alustab Wimbledonis tenniseturniiri

Jaanuaris kohtusid Austraalia lahtiste finaalis omavahel õed Williamsid – Serena ja Venus. Kuigi Venus pidi kohtumises tunnistama endast kaks aastat noorema õe paremust, säras õnnest ka tema. „See on minu väike õekene,“ sõnas ta pealtvaatajatele.

Turniiri finaalmatši järgselt tuli teineteise suunas kiidusõnu mõlema õe suust. „Iga sinu võit on alati olnud ka minu võit,“ sõnas 37aastane ameeriklanna väikse sõsara kohta.

Austraalias oma 23. suure slämmi turniiri võitnud Serena peab oma vanemat õde põhjuseks, miks ta tennist nii väga armastab ja oma lemmikalal ka maailma tippu tõusnud on. „Ilma sinuta ei oleks praegune tiitel mulle järjekorras kahekümne kolmas. Ilma sinuta ei seisaks ma täna siin ja maailm ei tunneks õdesid Williamseid,“ rääkis emotsionaalne Austraalia lahtiste võitja.

Juba varajases lapsepõlves tahtis Serena vanemast õest parem olla. Suure tahtejõuga tennisemängija soovis seda aga nii tugevalt, et praeguseks hetkeks on läbi higi ja pisarate jõudnud ta, kui mitte kõigi aegade, siis praeguse hetke üheks maailma parimaks naistennisistiks, jättes selja taha ka õe Venuse.

Alates aprillist, kui Serena oma lapseootusest avalikust teavitas ja tipptennisest eemale tõmbus, on just vanem Williams see, kes on tähelepanu keskpunkti jäänud.

Vaatamata vigastusprobleemidele ja 2011. aastal diagnoositud autoimmuunhaigusele (kuiv sündroom ehk Sjögreni sündroom, mis tähendab eelkõige pisara- ja süljenäärmete põletikku, kuid põhjustab ka liigesevalusid), ringleb Venus endiselt tennisemaailmas ja alistab 37aastaselt jätkuvalt endast poole nooremaid vastaseid.

Eelmisel aastal jõudis ameeriklanna Wimbledonis poolfinaali, kus pidi alla vanduma praegusele maailma esireketile Angelique Kerberile 6-4, 6-4. Sellest hoolimata oli mullune muruturniir naistennisisti jaoks edukas. Oli see esimene kord alates 2010. aastast, kui Venus mõnel suure slämmi turniiril nii kaugele edenes.

Väikese revantši Kerberi vastu sai ameeriklana juba sel kevadel, kui alistas Miamis toiminud turniiril sakslanna 7-5, 6-3. Võit tegi temast läbi aegade vanima maailma esireketit võitnud naistennisisti.

37aastaselt oma teist noorust avastava Williamsi jaoks on Wimbledon üks lemmikturniire, ta on Suurbritannias triumfeerinud kokku viiel korral. „Ühes võite kindlad olla. Ma jätan väljakule kõik: higi, vere ja pisarad,“ sõnas Venus turniiri eel.

Juuni alguses tabas ameeriklannat järjekordne šokk. Vaid mõned päevad tagasi avalikuks tulnud uudises ilmnes, et tennisist põhjustas möödunud kuul 78aastase mehe surmaga lõppenud liiklusõnnetuse.

Esimeses ringis kohtub Williams belglanna Eilse Mertensiga (WTA 54.)