Ago MarkvardtFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
3. juuli 2017, 17:26

Kahevõistluse MK-etapi peakorraldaja Ago Markvardt: on üsna sümboolne, et MK jõuab kodumäele 2018. aastal, kui Allar Levandi olümpiapronksist möödub täpselt 30 aastat!

Olümpiatalve üks koduseid suursündmusi on esimest korda ajaloos Otepääl toimuv kahevõistluse MK-etapp 6. ja 7. jaanuaril. Korraldamise juht Ago Markvardt avaldas suusaliidu juunikuu uudiskirjas võistlusega seonduvaid mõtteid.

"Positsioon, millelt liikuma hakata on rõõmustav – Kristjan Ilvese tegi eelmisel hooaja oma elu parima võistlustsükli, Karl-August oli taas kord maailmakarikasarja punktidel ning vennad Pihod tegid edusamme kontinentaalkarikasarjas," sõnas Markvardt. "Kõige olulisem on minu jaoks, et kõik neli täiskasvanut on sellest suvest ühiselt Tehvandil treenimas, see annab lootust, et kogu meeskonnal tuleb edukas hooaeg."

Selle aasta jaanuaris toimus Eestis edukalt kahevõistluse kontinentaalkarikasarja etapp, mis oli sissejuhatuseks ja peaprooviks poole aasta pärast toimuvale MK-etapile. 

Algselt pakkus Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) Eestile võistluse toimumiseks jaanuari viimast nädalavahetust, kuid hilisematel läbirääkimistel asendusid need 6. ja 7. jaanuariga. "Ühelt poolt on tegemist pisut suurema riskiga ilmaolude kohalt, kuid samas oleksime varem pakutud jaanuari lõpu kuupäevaga olnud Val di Fiemme ja Seefeldi etappide vahel ning see oleks tähendanud Euroopast Eestisse ja tagasi reismist, mis oleks vähendanud kindlasti osalevate tipptegijate arvu," lausus Markvardt.

"Koos meeste MK-etapiga saab Otepäält esmakordselt kahevõistluse ajaloos avapaugu naiste kahevõistluse kontinentaalkarikasari, ehk me oleme ajaloolise sündmuse käivitajaks ning loodan stardis näha ka Eesti kahevõistluse tüdrukuid.

Kahevõistluse jaoks on üsna sümboolne, et maailmakarikasari jõuab kodumäele 2018. aastal, kui Eesti kahevõistluse maailmakaardile toonud Allar Levandi olümpiapronksist möödub täpselt 30 aastat!" võtab Markvardt jutu kokku.