Konstantin Vassiljev Bialystoki kesklinnas kohvi nautimas. Edaspidi saab ta nautida Gliwice linna. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
3. juuli 2017, 21:56

Konstantin Vassiljev jäi Poola: mujalt selliseid variante polnud, et "oh, tahaks seal iga hinna eest mängida" (1)

Täna leidis endale uue mängupaiga Eesti jalgpallikoondise üks armastatumaid mehi Konstantin Vassiljev (32). Uus on siinjuures veidi tinglik, sest poolkaitsja koduks saab Poola kõrgliigaklubi Gliwice Piast, kus ta pallis ka kolm hooaega tagasi.

Möödunud hooajal Bialystoki Jagiellonia eest mängides üheks Poola kõrgliiga teravaimaks jalgpalluriks tõusnud Vassiljev sõlmis Piastiga lausa kolmeaastase lepingu. See, et koondislane otsis pikka lepingut, käis Eesti meediast varasemaltki läbi. Kui oluline see tegelikult oli?

„See [kolm aastat] ei olnud kohustuslik,“ ütles ta Õhtulehele. „Mõne teise riigi klubilt ma sellist pikka pakkumist ei oleks oodanud. See oli just seoses Poola klubidega. Proovisin seoses perega otsida pikemat varianti, stabiilsus oli tähtis.“

Vana tuttava Piasti valis mullu Poolas 13 väravat löönud ning sama palju resultatiivseid sööte jaganud Vassiljev seetõttu, et ta ei tahtnud valikuga väga pikalt oodata. Pakkumised olid laual ning tema valis neist kõige konkreetsema. Teistel kosilastel Kostja pikemalt peatuda ei soovinud.

„Mõned variandid ei olnud rahaliselt atraktiivsed või sobiva lepingupikkusega,“ lausus jalgpallur. „Need ei olnud sellised võimalused, et oh, tahaks seal kindlasti iga hinna eest mängida. Pakkumisi oli sellistest keskmistest jalgpalliriikidest ja need oleks kaasa toonud väga suured muudatused.“

Vutihuvilistes on tekitanud küsimusi, miks Kostja vahetas mulluse hõbedatiimi Poola kümnenda vastu. Mees rahustab ärevaid jalgpallifänne ajalooga. Hooaeg enne Jagiellonia uskumatut edu tuli riigi meistrivõistlustel teisele kohale just Piast. Lisaks oskab ta tuua veel ühe põneva näite.

„Kaks aastat tagasi oli vastupidine situatsioon,“ alustas Kostja. „Mina läksin Euroopa liiga klubisse [Jagiellonia – S.K.] ja hooaja lõpuks olime tagumises otsas, järgmine hooaeg tuli alles hõbe. Poolas on paar klubi, kes võitlevad esikoha pärast, ülejäänutel on enamvähem võrdväärsed võimalused, ma ei näe siin suurt probleemi.“

Aga Bialystokiga mängimata jäävad euromängud?

„Kindlasti oleks huvitav, aga need on ainult eelringid,“ sõnas Kostja. „Grupifaasi on nii pikk tee ja see võib nii kiiresti lõppeda.“

Huvitaval kombel mängib Piast oma Poola kõrgliiga hooaja avakohtumise 15. juulil Krakowi Cracovia vastu, kus Kostjal on nii mõnigi sõber – nädal tagasi siirdus sinna Eesti koondise ründaja Sergei Zenjov, klubi peatreeneriks on aga endine Jagiellonia peatreener Michal Probierz. Seda, et mees võtab endaga Vassiljevi kaasa, sahistati Poola meedias palju. Miks see üleminek tõeks ei saanud?

„Mina tean seda, et treener tahtis mind, aga see ei olnud klubi juhtkonnale aktsepteeritav ja ongi kõik, täpsemat põhjust ma ei tea,“ lausus mees lõpetuseks.