Kalevi viib selgi sügisel lahingusse Alar Varrak.Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. juuli 2017, 14:49

BC Kalev/Cramo väldib Meistrite liiga avaringis tugevaimaid vastaseid

Sügisel Meistrite liigas mängima hakkav Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo on esimeses eelringis asetatute seas ning see tähendab, et välditakse tugevate korvpalliriikide nimekaid klubisid.

Meistrite liiga avaldas täna esimeses eelringis eelistuse saavad meeskonnad. Sarnaselt Kaleviga on asetatud Badalona Joventut (Hispaania meistriliigas pole põhimõtteliselt ühtegi nõrka klubi), Saksamaal poolfinaalist napilt eemale jäänud Ludwigsburg, Ühisliiga keskmik Saraatovi Avtodor, Balti liiga võitja Prienai Vytautas, samuti Minski Tsmoki, Antverpeni Giants ja Lissaboni Benfica.

Nimetatud kaheksa meeskonda saavad vastased asetamata tiimide seast, kes kuus on oma riigi meistrid: BC Lulea (Rootsi), Tbilisi Dinamo, Groningeni Donar, Kapfenbergi Bulls (Austria), Nicosia Keravnos ja Priština Sigal (Kosovo). Veel kaks meeskonda on oma maa meistrivõistluste finalistid Sarajevo Bosna ja Skopje Karposh Sokoli.

Loosimine toimub 11. juulil Šveitsis, esimese eelringi mängud peetakse 19. ja 21. septembril. Kalev saab kordusmängu pidada kodus.

Võitjad pääsevad teise eelringi, kus saavad vastaseks ühe järgmistest meeskondadest: Szekesfehervari Alba (Ungari), Bakken Bears (Taani), Kiievi Budivelnõk, Joensuu Kataja, Bari Mornar (Montenegro), Nižni Novgorod, Sofia Lukoil, Cluj-Napoca. Ehk kui Kalev end vähegi asjalikult komplekteerib, ei tohiks enamik neist tiimidest ka endast kujutada midagi ületamatut.

Küll mängitakse eelringid läbi erakordselt tiheda graafikuga: teine ring 24.-26. septembril ning kolmas ring 29. septembril-2. oktoobril. Otsustavas ringis tuleks vastu eeldatavalt juba mõni märksa kõvem pähkel.