Hayden Paddon kihutamas Poola rallil.Foto: WOJTEK RADWANSKI
WRC
4. juuli 2017, 17:15

Tänaku konkurendi õuduste aasta sai lõpuks läbi

Autoralli MM-sarja üks kiiremaid mehi Hayden Paddon kerkis nädalavahetusel Poolas peetud MM-etapil aastase vaheaja järel taas poodiumile. Uus-Meremaa rallisõitja tunnistas pärast võidukihutamist, et saab nüüd lõpuks ometi pisut kergemalt hingata.

"12 kuud on on väga pikk aeg. Selle aja jooksul on väga-väga palju asju valesti läinud ja eelkõige tähendab poodiumikoht meile kergendust," lausus Poolas samuti Hyundaiga sõitva Thierry Neuville'i järel teise koha saanud Paddon autoralli MM-sarja kodulehele.

"See aasta on olnud minu töö- ja isiklikus elus olnud kõige raskem. Olen kogu aasta võidelnud ja teine koht vähendas pisut pingekoormat," lisas ta.

Hayden Paddon (vasakul) Poola ralli poodiumil. Foto: WOJTEK RADWANSKI

Paddoni jaoks saabus madalpunkt jaanuaris peetud Monte Carlo ralli avakatsel, kui ta kihutas vastu kaljuseina. Õnnetuses sai surma ka üks pealtvaataja ja kuigi Paddon oleks saanud rallit jätkata, otsustas ta koos Hyundaiga, et austuse ja leina märgiks jätab uusmeremaalane Monte Carlo võidukihutamise pooleli.

Sel hooajal vahetas Paddon ka kaardilugejat - kogenud John Kennardi (58) töö võttis üle 28 aastat noorem Seb Marshall. Esialgu oleks Kennardi luigelauluks pidanud jääma Soome ralli, aga puusavigastus sundis veterani järje üle andma paar kuud varem.

MM-sarja punktitabelis hoiab Paddon viis etappi enne hooaja lõppu 51 punktiga seitsmendat kohta. Poola ralli liidrikohalt katkestanud Ott Tänak on 108 punktiga neljas.