Anett Kontaveit.Foto: Peter Cziborra
Tennis
4. juuli 2017, 20:11

ILUS ALGUS! Anett Kontaveit pääses Wimbledonis teise ringi (4)

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 38.) alistas Wimbledoni suure slämmi turniiri avaringis Hispaania esindaja Lara Arruabarrena (WTA 52.) 6:2, 6:4.

Kontaveit läks avasetis kiirelt 3:0 juhtima, aga lasi siis vastasel kaks geimi järjest võita. Eestlanna kogus ennast aga kiirelt ja lõpetas avaseti kolme järjestikuse geimivõiduga.

Teine sett algas Kontaveitile pisut keerulisemalt ja ta jäi Arruabarrena vastu 1:2 taha. Seejärel murdis eestlanna kahel korral järjest vastase pallingu ja oli kindel ka enda servigeimil. 4:2 Kontaveitile. Arruabarrena suutis küll viigistada, aga kaks viimast geimi kuulusid ikkagi Kontaveitile.

Serviässasid lõi Kontaveit kolm Arruabarrena ühe vastu ja topeltvead jäid kolm-kolm viiki. Murdepalle realiseeris Kontaveit lausa seitsmest kuus (86 protsenti), vastane piirdus 26 protsendiga (11/3). Esimese servi täpsuseks jäi eestlannal 64 protsenti (69/44), Arruabarrenal 46 protsenti (52/24).

Kontaveit läheb teises ringis vastamisi venelanna Daria Kasatkinaga (WTA 30.), kes alistas avaringis 6:2, 6:4 hiinlanna Saisai Zhengi (WTA 71.). Varem pole eestlanna Kasatkinaga kohtunud.

Kontaveiti tänane matšpall: