Wayne Rooney.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Jalgpall
5. juuli 2017, 10:10

KUULUJUTUVESKI | Madridi Real ja Barcelona võitlevad andeka hispaanlase üle, Shrek naaseb koju

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Wayne Rooney naaseb koju. 31aastane Inglismaa koondislane on pärit Liverpooli eeslinnast ning alustas oma vutikarjääri Evertonis, kelle ridades ta 15 aastat tagasi ka Inglismaa kõrgliiga debüüdi tegi.

Evertonist siirdus Rooney 2004. aasta suvel Manchester Unitedisse, kus ta on tõusnud klubi ajaloo parimaks väravakütiks. Lisaks on Rooney pikalt kandnud Punaste Kuradite kaptenipaela.

Ent viimasel paaril üleminekuaknal räägitakse üha valjemalt, et Inglismaa koondise eest 119 mängu kirja saanud pallur on Unitedist lahkumas. Erandiks pole ka tänavune suvine üleminekuaken - Albionimaal usutakse, et Rooney naaseb Evertoni ning United ei nõua tehingu eest pennigi!

Wayne Rooney. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Õhtulehe hinnang: Kuulujutu aluseks on tõik, et Rooney ei lähe koos Unitediga kaasa sel pühapäeval algavale USA tuurile. Ent kas see peab kohe tähendama, et mees on klubist lahkuma? Ei!

Rooney mängukvaliteet on viimastel aastatel langenud, kuid sellest hoolimata pole United inglast aastate jooksul teisele klubile müünud. Ja miks peakski, sest on ju Rooney Manchesteris elav legend.

Shreki - nii Rooneyt kutsutakse - üleminekujutte võib võrrelda Cristiano Ronaldo omadega. Kollase meedia väitel on see pidevalt õhus, samas pole mingit tehingut läbi läinud. Seega usume, et Wayne jääb Manchesteri ja seda ei peata ka tõik, et Everton on tänavu kõvasti rahakotiraudu tuulutanud ning ilmselt jõuaksid nad Rooneyle head palka maksta.

2. Barcelona ja Madridi Real kemplevad andeka hispaanlase üle. Hispaania kõrgliigaklubi Real Betisi president Lorenzo Serra Ferrer on tunnistanud, et 20aastast Dani Ceballost jahivad nii Barcelona kui ka Madridi Real.

Poolkaitsja teenis hiljuti nimeka tunnustuse, kui ta nimetati eelmisel nädalal Poolas lõppenud U21 EMi parimaks mängijaks. Finaalis kaotas Hispaania üllatuslikult 0:1 Saksamaale.

Dani Ceballos (palliga). Foto: STRINGER

Betisi ninamehed on küll öelnud, et loodetavasti suudavad nad Ceballose vähemalt tulevaks hooajaks klubisse jätta, kuid palluri väljaostuklausel on tänapäeva jalgpalli mõistes kommiraha - kõigest 15 miljonit eurot.

Õhtulehe hinnang: Selle peale, et Ceballos tänavu suvel Betisist lahkub, võib mürki võtta. Seega on miljoni dollari küsimuseks, kas ta liitub ühega eelmainitud Hispaania gigantidest või kellegi kolmandana, sest huvi Ceballose vastu on suur.

Väidetavalt eelistaks Serra Ferrer, et Betisi noortesüsteemist põhimeeskonda jõudnud Ceballos liituks Barcelonaga. Pole ka ime, sest hooajal 2000/01 juhendas ta just Kataloonia hiidu. Samas on praegu äärmiselt raske ennustada, kellega Ceballos lõpuks liitub.

Muide, peaks ta käed lööma Barcelona või Realiga, poleks teps mitte võimatu, kui ta laenataks järgmiseks hooajaks Betisi tagasi. Näiteks 2014. aastal Madridi klubiga liitunud Marco Asensio veetis kaks hooaega laenul ning liitus alles siis Reali esindussatsiga.

3. Inglismaa tipud tahavad Maailmajagude karikaturniiri võitnud sakslast. Nimelt on nende huviorbiidis AS Roma mitmekülgne kaitsja Antonio Rüdiger, kes suudab mängida nii keskel kui ka paremal.

24aastase Rüdigeri sõnul on tulevad nädalad klubivahetuse osas määravad. Väidetavalt on Chelsea tema eest nõus maksma 38 miljonit eurot, kuid Inglismaa valitsevale meistrile tahab konkurentsi pakkuda ka Manchester City, mis võib hinna kõrgemale ajada.

Antonio Rüdiger. Foto: Gregorio Borgia

Õhtulehe hinnang: Rüdiger sobiks Chelseasse nagu rusikas silmaauku, sest pärast pikaaegse kapteni John Terry lahkumist Aston Villasse pole Antonio Conte juhendatavate kaitseliin väga sügav.

Sakslane sobiks Inglismaa füüsilisse vutti suurepäraselt, samuti on tema mäng palliga korralik, mis on tänapäeva keskkaitsjale hädavajalik. Eriti seetõttu, et Chelsea mängib ju kolme keskkaitsjaga.

Kuna Sinised on Rüdigeri eest huvi tundnud pikemat aega, usume, et mees saadab Manchesteri satsi pikalt ning liitub just Chelseaga.