Diego Maradona pidulikule üritusele eelnenud pressikonverentsilFoto: CARLO HERMANN
Jalgpall
5. juuli 2017, 16:55

VIDEO | Maradona jõi end purju ja lõpetas õhtu auto katusel

Endine Argentiina jalgpallikoondise täht Diego Maradona muutis tema auks korraldatud pidustused täielikuks fiaskoks. 

Maradona oli saanud kutse Napoli linnavalitsuse pidulikule tseremooniale, kus argentiinlast kavatseti tänada kohaliku klubi särgis korda saadetud mehetegude eest. Nimelt veetis "jumala käe" autor Napoli meeskonnas kokku seitse aastat, lüües selle ajaga 115 väravat. 

Üritusel aukodaniku tiitli saanud Maradona hakkas paraku liiga vara tähistama, keerates sellega pea peale ka kogu ülejäänud õhtu. Mehe peas võimust võtnud alkoholil olid ilmselgelt muud plaanid, kui viisakas käesurumine ja fotograafidele naeratamine. 

Endisel pallivõluril polnud õhtu jooksul palju kohustusi, kuid kentsakalt kukkusid neist välja iga viimne kui üks. Esmalt "pussitas" argentiinlane banketipõrandale toodud torti, mille lahtilõikamise au temal, kui uuel aukodanikul, oli. 

Sellega vutistaari tähelepanuhetked aga ei piirdunud. Õhtu lõppedes istus praeguseks juba mehelikku õllekõhtu omav Maradona väikebussi katusel ja kooris enda seljast särki ära. 

Kohapeale kogunenud rahvahulk sai naerda, või piinlikust tunda, kindlasti rohkem kui rubla eest, kui kohalikud turvamehed argentiinlasel auto katuselt alla palusid tulla ja ta hiljem sisse eskortisid. 

Tuleb vist nentida, et juuni alguses Dani Alvese poolt lausutu - Maradona pole mingi eeskuju - osutub tõesemaks kui esialgu arvatud.