Daniil Medvedev pressikonverentsil.Foto: Reuters / Scanpix
Tennis
6. juuli 2017, 11:57

VIDEO | Kohtuniku ette raha loopinud Venemaa tennisist korraldas Wimbledonis päeva skandaali

Wimbledoni tenniseturniiri põhivõistlust alustas 256 üksikmängijat - 128 meest ja 128 naist -, lisaks paarismängijad, ning on selge, et selle massi peale juhtub ikka midagi. Eilse päeva skandaali korraldas avaringi kangelane, venelane Daniil Medvedev.

Esimeses ringis šveitsi ässa Stan Wawrinka välja lülitanud 21-aastase venelase järgmine vastane oli belglane Ruben Bemelmans. Too võitis kaks esimest setti 6:4 ja 6:2, kuid kaks järgmist kuulusid juba Medvedevile 6:3 ja 6:2. Viiendas setis aga hakkas publik saama täie raha eest kino.

Medvedev näis juba vastasest värskem, murdis ühe servigeimi ja asus otsustavas setis juhtima 2:1. Oma servil jäi ta 30:40 taha ning näis, et belglase löök läks seejärel auti, kuid kohtunik Mariana Alves luges selle punktiks. Seepeale läks Medvedev endast välja.

"Kutsuge supervisor, leian, et teil on midagi minu vastu. Te muudate oma otsuseid kogu aeg minu kahjuks," vahendas ajaleht Sport-Ekspress Medvedevi ahastavat karjet. Mängija nõudis kohtuniku väljavahetamist.

Lugu lõppes punkti uuesti mängimisega, kuid see läks ikka Bemelmansile. Venelane istus toolile ja keeldus mängu jätkamast. Alves tuli oma puki otsast alla ja pidas kasvatusliku loengu. Mängu jätkudes ei suutnud Medvedev enam keskenduda, kaotas seti 3:6 ja sellega ka matši.

Puänt jäi aga kõige lõpuks. Kui viimane punkt sai mängitud, võttis Medvedev rahakoti ja viskas kohtunikupuki ette - Alves istus veel seal üleval - peotäie münte.

Pressikonverentsil Medvedev siiski vabandas oma teo üle. "Käitusin tulise peaga rumalalt. Lihtsalt olin pettunud. Vabandan," ütles Medvedev.