Flora täna vastastele midagi kerget ei andnud. Kahjuks kaotati põneva kohtumisel järel siiski 2:3Foto: Alar Truu
Jalgpall
6. juuli 2017, 20:50

7 VÕTIT | Imposantselt alustanud Tallinna Flora langes teisel poolajal (4)

Euromängus Sloveenia klubi Domžale vastu võimsalt alustanud Tallinna FC Flora pani pealtvaatajad avapoolajal unistama, kuid lõpuks Premium liiga liidri hoog aeglustus. Kiirelt 2:0 juhtima asunud Flora jäi lõpuks 2:3 alla ning kahe mängu kokkuvõttes seilasid järgmisesse ringi sloveenlased. 

1.   Mis otsustas mängu saatuse?

Tallinna FC Flora väsimine. Oli karta, et avapoolajal lausa uskumatult head mängu näidanud rohevalgete jõud teisel poolajal raugeb. See ei ole liiga priske kriitikanool, terve matši vältel vastaste väravat rünnata suudavad vähesed. Esimesed 45 minutit olid pealinna poistelt suurepärased – säärast lootust, et Eesti klubi võib euromängus kas või igal rünnakul skoorida, tunneb euromängudes üliharva. Floral õnnestus pea kõik, löödi kiire värav, rünnati hurraaga, kvaliteetsed söödud valmistasid Domžale kaitsjatele kõvasti peavalu. Kuni 32aastase sloveeni Ivan Fireri 40. minutil löödud väravani tundus, et Florat ei peata kodusel Kitseküla murul enam miski! Mehe tabamus tõmbas aga kümnekordse Eesti meistri rongile piduri peale. Teine poolaeg oli vaiksem, kuid lõpus näitas Domžale korralikku tulevärki. 86. minutil lõi Senijad Ibricic penaltist 2:2. 89. minutil keeruas Jure Balkovec karistuslöögist 2:3.  

2. Kas Sloveenias pehme olnud Flora oli seekord ülbem?  

Jah! Avamäng Domžales möödus täielikult sloveenide tähe ning surve all. Täna oli vähemalt avapoolajal kõik risti vastupidi. Pealinlased lustisid palliga igal võimalusel, Mihkel Ainsalu ning Brent Lepistu keetsid mängu alguses vastastest moosi, kaks poolkaitsjat hoidsid osavalt palli ning suutsid oma kehaga konkurentide üritused tõrjuda. Kohati näidati vägagi hollywoodilikku jalgpalli, kord pidi Lepistu palli päästmiseks tegema metsiku kung-fu hüppe. Tahet, julgust, jõudu ning eneseusku oli Floral täna rohkem kui miljoni rubla eest. Kokkuvõttes ainult sellest ei piisanud.

3. Kas Flora eemaldas senistest Eesti klubide euromängudest suhu jäänud halva maigu?

Veidi! Möödunud nädala avamängud eestlastele suuremat rõõmu ei pakkunud, jubedaid emotsioone tõi esile ka teisipäevane Infoneti mõõduvõtt Malta meistri Hiberniansiga. Flora kaotas täna küll 2:0 eduseisust ning edasipääs jäi suletuks, kuid atraktiivne vutt, mida klubi avapoolajal näitas, tegi südame soojaks ning andis lootust, et asjad pole tegelikult nii hullud, kui nädal tagasi paistsid. 

4. Kes oli platsi parim? 

Zakaria Beglarišvili. Südika partii pakkusid pealtvaatajatele kõik Flora mängijad, kuid väle grusiin oli A. Le Coq Arenal lahti rullunud põnevate sündmuste katalüsaator – tema lõi esimese kolli ning aitas sepistada teist. Terava silmaga 27aastane mängumees triblas mõnuga ning purjetas nii mõnigi kord läbi Domžale kollast värvi särgimere. Vajadusel jagas mees rätsepa täpsusega mõõdetud sööte.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Tallinna FC Flora –  vastupidavust. Metsiku avapoolaja järel oleks oodanud teisel neljakümne viiel veidigi samasugust minekut. Väsimus vallutas meeste jalad, seda oli näha nii kaitse- kui ka ründefaasis.

Domžalel jäi vajaka keskendumisest. Kiirelt imeti oma eksimusest sisse avavärav, teisel poolajal olid suurepärased võimalused Ivan Fireril ning Zeni Husmanil, kuid kumbki ei suutnud palli väravasse saata. Eriti õnnetult läks Husmanil, kes põrutas nahkkera tühjast väravast mööda.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Domžale peatreener Simon Rožman.

„Me ei alustanud nii nagu soovisime, varajane värav pani meid halba olukorda, teine ka. Pärast seda muutsime mängustiili, sest Flora oli agressiivne ning nad söötsid meie tsoonides hästi. Kui värava lõime, läks kergemaks. Oli väga raske mäng.“

FC Flora kapten Brent Lepistu:

„Kes mõlemat mängu nägi, siis täna oli hoopis teine esitus. Mehed olid enesekindlad, agressiivsed, julgesid palliga mängida ja tahtsid võitu koju tuua. Ma ei ütleks, et meiega midagi juhtus, mängisime sama mängu edasi, aga individuaalse meisterlikkus pealt löödi 2:1 värav ja siis tuli poolaeg vahele.“

7. Mis saab edasi?

FC Florat ootab derbynädal, järgneva seitsme päeva jooksul mängitakse kaks korda igipõlise rivaali Levadiaga – pühapäeval Kadriorus, tuleval reedel A. Le Coq Arenal. Domžalet seisab järgmisel neljapäeval ees Euroopa liiga teise eelringi avakohtumine kas Läti klubi Ventspilsi või Islandi satsi Valuriga.