Harry Kane.Foto: Russell Cheyne
Jalgpall
8. juuli 2017, 05:12

KUULUJUTUVESKI | Arsenal tuulutab jälle rahakotiraudu, Spurs peab nõrgale lülile jätkuvalt lahendust otsima

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Tottenham Spurs otsib Harry Kane'ile abimeest. Mullu Inglismaa kõrgliiga teisena lõpetanud Londoni klubi palkas enne eelmist hooaega Kane'i kõrvale teise puhtatõulise tipuründaja - Vincent Jansseni.

Ent hollandlane ei suutnud viimasel kolmel Premier League'i hooajal kokku 75 väravat löönud inglasele väärt asendusminuteid pakkuda. Näiteks kõrgliigas sahistas Janssen 27 mängus võrku vaid kahel korral.

Harry Kane. Foto: Russell Cheyne

Seega pole teps mitte ime, et vutimeedia arvates tahab Spurs Jansseni välja vahetada. Saksamaa ajaleht Bild väidab, et eelmisel hooajal Bundesligas 15 kolli löönud Andrej Kramaric on see, kes Londonisse kolib.

Õhtulehe hinnang: Kui Spursil on vähegi aru peas, siis nad Kramarici ei hangi, sest horvaat oleks tõenäoliselt Janssen 2.0. Nimelt sai ta Leicester Citys veedetud aasta jooksul platsile kõigest 15 liigakohtumises, kus sai kirja kaks tabamust.

Jah, Kramaric tegi Bundesligas Hoffenheimi eest tubli hooaja, kuid Saksamaa ja Inglismaa kõrgliigas tegude tegemisel on vaks vahet. Kainelt mõeldes pole Kramaricil ning Janssenil suurt taseme vahet.

2. Mida teeb maailma parim alla 21aastane väravavaht? Itaallane Gianluigi Donnarumma tegi oma debüüdi Itaalia kõrgliigas tunamullu oktoobris, kui ta oli kõigest 16aastane.

Seega pole ime, et alates 2013. aastast AC Milani hingekirja kuulunud Donnarumma vastu tuntakse väidetavalt huvi Vana Maailma hiidudest Madridi Realist ja Pariisi Saint-Germainist.

Gianluigi Donnarumma. Foto: KACPER PEMPEL

Õhtulehe hinnang: Ta ei lähe kuhugi, ehkki enne juunis toimunud U21 EMi tundus, et Donnarumma tulevik pole Milanis, sest ta ei soostunud andma oma allkirja lepingupikendusele.

Itaallased olid selle uudise peale väga solvunud ning loopisid Donnarummat U21 koondise matšil Taaniga rahatähtedega ja kutsusid andekad puurivahti Dollarummaks.

Praegu aga tundub, et lapsena Gianluigi Buffoni idoliseerinud Donnarumma pikendab Milaniga kontrahti 2021. aastani. Ilmselt õige otsus, sest uute omanike toel üritab endine Euroopa jalgpalli hiid Vanas Maailmas taas tegusid tegema hakata ning Donnarummale on klubis kindlustatud pidev mänguaeg.

3. Londoni Arsenal tahab Prantsusmaa kõrgliigast veel ühte säravat pallurit. Selle nädala keskel soetas Arsenal Lyoni Olympique'ist ründaja Alexandre Lacazette'i. Prantsusmaa klubi väitel maksis Londoni sats kesktormaja teenete eest 53 miljonit eurot (boonuste näol võib summa tõusta seitsme miljoni võrra), mis teeb temast Arsenali aegade kulukaima mängija.

Kahurimehi - nii Inglismaa tiimi kutsutakse - on pikalt paari pandud AS Monaco ääremängija Thomas Lemariga, kelle eest tema praegune koduklubi küsib 50 miljonit eurot.

Thomas Lemar. Foto: FRANCK FIFE

Õhtulehe hinnang: Väidetavalt on Arsenal Lemari eest ka pakkumisi teinud, kuid need pole jõudnud Monaco küsitavale hinnale ligilähedale.

Küll aga muutus vutimeedia arvates Lemari üleminek Arsenali tõenäolisemaks tänu Lacazette'i siirdumisele. Miks? Sest prantslased on omavahel suured sõbrad ning usutakse, et Lacazette on suuteline Lemari pehmeks rääkima.

Samuti raporteeritakse, et Lemar on Arsenalilt lepingupakkumise saanud ning sellele ka oma nõusoleku andnud. Väidetavalt peavad klubid jõudma üleminekusumma osas kokkuleppele. Õhtuleht usub, et Lemar liitub Arsenaliga.