Athletic Bilbao mängijad. Foto: Facebook @ATHLETICCLUB
Jalgpall
8. juuli 2017, 09:43

Hispaania kõrgliigaklubi tegi vähiga võitlevale meeskonnakaaslasele ilusa žesti

Athletic Bilbao jalgpallimeeskond ajas enda pead kiilaks. Sellise žestiga toetavad nad klubi 22aastast paremkaitsjat, kellel taasavastati munandivähk.

Yeray Alvarezil diagnoositi munandivähk juba eelmisel aastal, aga detsembrikuus käis mees operatsioonil, kus kasvaja väidetavalt eemaldati.

Paremkaitsja pidi Hispaania noortekoondisega osa võtma U-21 EM-ist, kuid tervisekontrolli käigus taasavastati väike osa kasvajast, mistõttu pidi mees koondisesuvest loobuma ja alustama keemiaravi. 

Athletic Bilbao meeskond tegi ilusa žesti, kui kõik meeskonnaliikmed ajasid enda pead kiilaks, väljendades sellega enda toetust noorele hispaanlasele tema võistluses. 

“See ei ole ainult Alvareze toetuseks vaid kõikide nende toetuseks, kes selle haigusega võitlevad. Meie oleme alati teiega," sõnas klubi poolkaitsja Oscar de Marcos.

Yeray postitas eelmisel kuul Instagrami kirja, kus selgitas enda rasket olukorda lähemalt. “Kui arvad, et oled selle juba alistanud, tõuseb see üles ja lööb sind valusamalt kui kunagi varem. Selles hoolimata tõusen minagi üles ja võidan selle lahingu. Ma teen seda kas või 1000 korda veel.”

Eelmisel hooajal käis Alvarez Hispaania kõrgliiga seitsmenda kohaga lõpetanud klubi eest väljakul 26 korral.

Meeskonna arsti Dr. Josean Lekue sõnul on kaitsja esimesed keemiaravi protseduurid kulgenud edukalt.