Andy Murray muruväljakul jalutamas.Foto: TONY O'BRIEN
Tennis
9. juuli 2017, 17:26

Tennisistid pole rahul Wimbledoni muru kvaliteediga

Wimbledoni tenniseturniiri murukattega väljakud on saanud tavapärasest suuremat kriitikat. Mängijad, kelle seas on näiteks meeste maailma esireket Andy Murray ja endine esinumber Roger Federer, kurdavad, et väljakud on sel aastal tavapärasest kehvemad.

Selle aasta muruturniirile eelnenud tavapärasest kuumemad ilmad ja briti saartel valitsenud kuivemad olud on mõjutanud tugevalt väljakul kasvava muru kvaliteeti.

Murray kirjeldas Wimbledoni peaareeni tingimusi viimaste aastate halvimana. "Kindlasti ei ole väljakud tänavu nii head kuid tavaliselt. Lähemal vaatlusel võib leida lahtisi murututte, ma ei ole kunagi seda märganud," sõnas britt. 

Muruturniiri kohtuniku Neil Stubley sõnul on kriitika aga kohatu. "Me oleme väljaku probleemsed kohad üle vaadanud ja meie arvates vastab kõik normidele," sõnas Stubley. "Kui võrrelda peaareeni teiste muruväljakutega, siis on nad kõik samasuguse kvaliteediga."

Wimbledonis 16 asetust omav Gilles Müller turniiri kohtunikuga ei nõustu, sõnades, et nii ebakvaliteetset muru pole tema veel näinud. "Ma harjutasin 18. väljakul ja minule hakkas muru kohe silma. Pallid põrkasid harjumatult ja kogu väljak oli aeglasem ja kuidagi pehme," sõnas mees. 

Meeste maailma esireketi vend, Jamie Murray sõnas samamoodi, et sel aastal olid väljakud tavapärasest erinevad. "Sa võisid inimeste jalajälgi tuvastada, tallumisjälgi oli väga palju näha," sõnas Murray. 

Wimbledoni tenniseturniir jätkub juba homme, kui alguse saavad neljanda ringi mängud.