Thomas van der Mars (punases) võitlemas Janar Taltsiga. Foto: Martin Ahven
Korvpall
10. juuli 2017, 13:11

TOHOH! Rapla hõbedale vedanud Thomas van der Mars liitus Kalev/Cramoga (2)

Eesti korvpallisõpradele tuttav Thomas van der Mars ja BC Kalev/Cramo jõudsid kokkuleppele, mis toob Hollandi koondislase Raplast pealinna.

208 sentimeetri pikkune ja 26-aastane Thomas van der Mars on Alexela korvpalli meistriliigas mänginud viimased poolteist hooaega, liitudes AVIS UTILITAS Rapla meeskonnaga üle-eelmise hooaja veebruaris. Esimesel hooajal usaldas kunagine BC Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa mängijat platsile 30,6 minutiks, mille jooksul viskas Mars keskmisel 14,38 punkti ja kogus 10,7 lauapalli. Samal hooajal ennast Rapla meeskonnast Hollandi rahvuskoondisesse murdnud Mars kogus EM-valikturniiril kuues mängus keskmisel 4 punkti ja 4 lauapalli.

Möödunud hooajal uuesti Rapla meeskonnaga liitunud hollandlane näitas teisel meistriliiga ja Balti liiga hooajal suurepärast minekut. Koduses meistriliigas kogunes mängija arvele 38 mängus keskmiselt 15,4 punkti, olles selle näitajaga meistriliigas seitsmes. Kokku viskas Mars hooaja peale Eesti meistrivõistlustel 587 punkti ehk rohkem kui ükski teine mängija. Lauapalle kogunes keskmiselt 12,32 tõustes sellega Alexela meistriliiga parimaks. Lisaks sellele oli keskmängija edetabeli tipus ka kasulikkuse tegurilt (0.89). Suurepärased numbrid koduses liigas tõid van der Marsile põhihooaja MVP tiitli. Lisaks sellele valiti ta Eesti meistriliiga sümboolsesse viisikusse.

Triobet Balti liigas tõi van der Mars Rapla meeskonnale keskmiselt 17,6 punkti ja noppis 11,4 lauapalli. Sealjuures oli ta Balti liiga parim lauavõtja ning valiti liiga novembrikuu väärtuslikumaks mängijaks.

Thomas van der Mars: "Mul on väga hea meel, et ma saan teha oma professionaalses karjääris järgmise sammu edasi. Ma olen kuulnud palju head Kalev/Cramo organisatsioonist nii praegustelt kui ka varasematelt mängijatelt. Ma olen ootusärev ja valmis uueks põnevaks väljakutseks." 

Alar Varrak: "Thomas van der Mars on jätnud viimase pooleteise aasta jooksul sümpaatse mulje, olles eelmisel hooajal Rapla meeskonna liider ja suurpärane lauapalli hankija. Loodame, et ta suudab oma taseme välja mängida ka rahvusvahelistes liigades ja veelgi tugevamas konkurentsis."