Jelena Ostapenko.Foto: GLYN KIRK
Tennis
10. juuli 2017, 15:29

VÄGEV! 20aastane lätlanna alistas Wimbledonis maailma viienda reketi ja edenes veerandfinaali

Läti tennisist Jelena Ostapenko (WTA 13.) on taaskord hiilgavat turniiri tegemas, kui ta alistas täna Wimbledonis maailma viienda reketi Elina Svitolina 6:3, 7:6. 

Lätlanna vajas veerandfinaal koha tagamiseks veidi vähem kui kaks tundi. Ostapenko oleks võinud asjad varemgi riiulisse saada, kuid Svitolina võitles end raskest seisust mängu tagasi.

Pärast 6:3 avaseti võitu hoidis meie lõunanaaber ka teises vaatuses eduseisu 5:2, kuid andis siis ukrainlannale neli järjestikust geimi. Seisult 5:6 õnnestus Ostapenkol aga Svitolina serv murda ning kohtumine kiiresse lõppmängu viia. 

Seal oli lätlannal kasutada kaks matšipalli, kuid vastane jõudis taaskord viigini 6:6. Viimaseks komistuskiviks see aga jäigi. Ostapenko võttis kaks punkti järjest, võites kiire lõppmängu 8:6 ja ühtlasi kogu kohtumise 2:0. Kokku oli 20aastasel tennisistil kasutada kaheksa matšpalli. 

Veerandfinaalis läheb Ostapenko vastamisi paari Ana Konjuh (29.) ja Venus Williams (11.) võitjaga. 

Noorukesel tennisistil on käimas hiilgav aasta, kui kuu aega tagasi õnnestus tal võita elu esimene Suure Slämmi tiitel Prantsusmaa lahtistel. Nagu näha on Ostapenko kõige kõrgemas mängus ka Wimbledonis.