Rafael NadalFoto: AFP / Scanpix
Tennis
10. juuli 2017, 22:36

Nadal kaotas karjääri pikima lahingu ega jõudnud Wimbledonis kaheksa sekka (3)

Rafael Nadal (ATP 2.) ja Gilles Müller (ATP 26.) pidasid täna Wimbledoni tenniseturniiri kaheksandikfinaalis maha korraliku maratonlahingu (4 tundi, 51 minutit), mis lõppes viimase 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 võiduga.

Kokku mängisid mehed ligi viie tunni jooksul 66 geimi, mis tähistas Nadali jaoks geimide arvult elu pikimat tennisemängu. Hispaanlase varasem tippmark oli 62 geimi 2008. aasta Wimbledoni finaalist Roger Federeri vastu. 

Müller suutis küll 2:0 eduseisult kohtumise enda jaoks ärevaks teha, kuid lõppeks jätkas ta ilusat rada: Luksemburgi parim tennisist on võitnud kõik 40 Suure Slämmi kohtumist, mida ta on 2:0 juhtima asunud. Küll aga polnud Müller kunagi varem Wimbledonis veerandfinali jõudnud.

Kuigi Nadali ja Mülleri matš oli erakordselt ajakulukas, ei jõudnud ta tenniseajaloo pikimale lahingule ligilähedalegi. 2010. aasta Wimbledoni avaringis madistasid ameeriklane John Isner ja prantslane Nicolas Mahut kolme erineva päeva jooksul 11 tundi ja 5 minutit, viies sett lõppes Isneri 70:68 (!) võiduga.

Võrdlemisi hõlpsasti jõudis veerandfinaali maailma esireket Andy Murray, kes alistas 2 tunni ja 23 minutiga 7:6 (7:1), 6.4, 6:4 prantslase Benoit Paire'i (ATP 46.). Ühtlasi oli see britile kümnendaks järjestikuseks korraks, kui ta Wimbledonis kaheksa parema sekka jõuab.

Lisaks Müllerile ja Murrayle on uudise avaldamise hetkeks veerandfinaali jõudnud Marin Cilic (Mülleri järgmine vastane), Sam Querrey, Milos Raonic, Tomaš Berdych ja Roger Federer. Viimase edasipääseja selgitavad Novak Djokovic ja Adrian Mannarino.