Emre Can.Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Jalgpall
11. juuli 2017, 09:41

KUULUJUTUVESKI | AS Monaco juveel kordab Romelu Lukaku tempu, Klavani meeskonnakaaslane on Juventuse radaril

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Manchester United on nõus maha müüma vutiajaloo ühe kõige kallima alla 21aastase mängija. Nimelt on Anthony Martialist huvitatud nii AS Roma kui ka Londoni Arsenal.

21aastane prantslane liitus Unitediga tunamullu ning väidetavalt läks ta Punastele Kuraditele maksma 50 miljonit eurot. Peaks aga erinevad lisaklauslid täituma, tuleks ManU-l Monacole maksta suisa kuni 30 miljonit rohkem.

Anthony Martial. Foto: IAN KINGTON

Ehkki Martial liitus klubiga suurte lootuste ja ootustega ning lõi debüüdil ka värava, oli eelmine hooaeg väga kahvatu. 

Õhtulehe hinnang: Eelmise hooaja valguses pole sahinad Martiali lahkumisest teps mitte üllatavad. United maksis tema eest üüratu summa, ent pole vastutasuks üleliia palju suurepäraseid esitusi saanud.

Lisaks võib Martiali müümine praegu majanduslikus mõttes olla õige samm, sest peaks United mehest loobuma vahemikus 60-100 miljoni euro suuruse hinna eest, tuleks 50% protsenti selleks maksta Monacole. Nii lepiti üleminekut tehes kokku.

Praegu pole aga põhjust loota, et Martial säärast hinda nõuab. Inglismaa meedia väitel on ManU ründaja pea kohale riputanud 34-miljonilise hinnalipiku. Usume, et Martial lahkub Manchesterist, ütleb Arsenalile "ei" ning kolib Itaaliasse.

2. AS Monaco juveel kordab Romelu Lukaku tempu. Belglasest ründeässa seostati pikalt Londoni Chelseaga, kuid lõpuks liitus Lukaku hoopis Manchester Unitediga.

Tiemoue Bakayoko. Foto: Jean-Paul Pelissier

Allikate väitel poleks teps mitte ime, kui täpselt samamoodi läheks Monacos palliva poolkaitsja Tiemoue Bakayokoga. Prantsusmaa klubi küsib kaitsva keskväljamehe eest 40 miljonit eurot.

Õhtulehe hinnang: Leiame, et Bakayoko oleks Unitedile suurepärane täiendus ning käesoleval üleminekuaknal pole olnud mingi saladus, et ManU soovib enda ridadesse kaitsvat poolkaitsjat.

Jahiti ju pikalt Chelsea Nemanja Maticit, kuid Premier League'i valitsev tšempion ei soovinud serblast müüa. Samuti ei õnnestunud Unitedil Tottenham Hotspurist üle meelitada Eric Dierit. Bakayoko saadakse aga Monacost kätte.

3. Torino Juventus jahib Ragnar Klavani meeskonnakaaslast. Itaalia klubijalgpalli ainuvalitseja radaril on Liverpooli poolkaitsja Emre Can, kelle eest nõuab Inglismaa sats 30 miljonit eurot.

Emre Can. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV

Liverpool on 23aastasele sakslasele pakkunud uut lepingut, millega ta hakkaks teenima 113 000 eurot nädalas. Ent Can pole kontrahti allkirjastanud, mistõttu on kuulujutuveskid nii Albioni- kui ka Saapamaal hakanud jahvatama juttu, et Juventus krabab mehe endale.

Õhtulehe hinnang: Kuna Can tegi eelmisel hooajal kaasa 32 liigakohtumises, on selge, et Liverpooli peatreener Jürgen Klopp hindab tänavu Maailmajagude karikaturniiri võitnud poolkaitsjat väga kõrgelt.

Seega usume, et Klopp suudab Cani veenda ning sakslane pikendab oma järgmisel aastal lõppevat lepingut. Ta jääb Liverpooli ning Juventus jääb pika ninaga.

Lisaks ei usu me Cani siirdumist Juventusesse ühe lihtsa tõiga pärast: Juventusel on tema positsioonil pallureid küllaga, kelle mängustiil on Caniga võrreldes üpriski sarnane.