Arnold Mitt.Foto: Erakogu
Korvpall
11. juuli 2017, 11:30

211cm pikkune Eesti noorkorvpallur taastub rängast põlvevigastusest ja otsib uut klubi (4)

Neli aastat tagasi lõi 15aastane korvpallitalent Arnold Mitt käed Itaalia meistriliigaklubi Reggio Emiliga. Eestlane sõlmis tiimiga 4+4 lepingu ning jõudis platsile ka eurosarjas.

Ehkki enamasti mängis Mitt satsi noortevõistkondades, pääses ta põllule ka esindusmeeskonna eest. Näiteks mullu teenis ta kaks mänguminutit Vana Maailma tugevuselt teise klubisarja Eurocupi kohtumises Izmiri Pinar Karsiyaka vastu.

Maarjamaalase kokkupuuted Reggio Emilia põhitiimiga olid tihedad. 211 cm pikkune mängumees treenis esindusvõistkonnaga 10-11 korda nädalas. Kuid see on vaid õrn lohutus faktile, et tänavu kevadel andis Reggio Emilia Mitile loa uut leivaisa otsida.

Itaalia meedias on sahistatud, et eelmisel hooajal Itaalia kõrgliigas play-off’i avaringis konkurentsist pudenenud Reggio Emilia sulgeb oma U20 võistkonna uksed. „Olen ka igasuguseid jutte kuulnud,“ tunnistab 19aastane Mitt, kuid lisab, et rohkemat ta öelda ei soovi.

Mis saab aga edasi? Kas pärast Reggio Emiliast lahkumist soovib ta jääda Itaaliasse või siirdub kuhugi mujale välismaale? Ehk naaseb Mitt hoopis koju või soovib minna USAsse ülikooli? „Praegu ei saa veel midagi kindlat öelda. Mingisugused variandid on, aga neist on veel vara rääkida,“ räägib ta.

Klubiotsingutele paneb põntsu tõik, et mullu detsembris sai Mitt karmi trauma. Nimelt vigastas ta kuu alguses põlve ristatisidemeid, mis rebenesid täielikult. Praegu tegelebki rammumehe Tarmo Miti poeg taastusraviga.

Kuigi aeg Reggio Emilias sai läbi raske põlvevigastusega ja uue lepinguta, ei kahetse Mitt Itaaliasse minekut sugugi. „Noormängijana veedetud ajaga jäin rahule, aga olin sellega arvestanud, et varem või hiljem tuleb klubi vahetada. Reggiosse minek oli parim samm, sain väga hea kogemuse,“ arvab Mitt, kes õppis enda sõnul Itaalias kõige rohkem korvi all mängimist.