Magdalena Rõbarikova.Foto: Alastair Grant
Tennis
12. juuli 2017, 13:00

Wimbledonis ajaloolist turniiri tegev maailma 87. reket: tahtsin vaid avaringist edasi saada

Wimbledoni tenniseturniiril on imelist tuhkatriinulugu kirjutamas 28aastane Magdalena Rõbarikova, kes eile õhtul poolfinaalkoha kindlustas. 

Slovakitar on küll võitnud neli WTA-turniiri, kui Suure Slämmi turniiri senine parim saavutus oli 2009. aasta US Openi kolmandasse ringi jõudmine ning sama kaugele tunamullu ka Wimbledonis. Coco Vandeweghe alistamine ja poolfinaali pääs ületab varasemalt saavutatu mitmekordselt. 

"Wimbledon on mu lemmik suurturniir, kuid ma pole siin kunagi hästi mänginud," arutles Rõbarikova. "Kaotasin siin vahepeal avaringis kaheksa korda järjest. See kummitas mind ja tahtsin alustuseks sellest tõkkest üle saada. Kaks aastat tagasi suutsin seda ning seejärel olen veidi rahulikum olnud. Sain aru, et olen selleks võimeline."

Rõbrarikova stiilinäide:

Samamoodi muutus ka tänavu pärast avaringist edasipääsu slovakitari elu tunduvalt hõlpsamaks. Rõbarikova kõige keerulisem vastane on siiani olnud teises ringist vastu tulnud maailma kolmas reket Karolina Pliskova. Kuigi eile õhtul mängis unistuste turniiri tegev tennisist esmakordselt Suure Slämmi veerandfinaali, siis pingeid see talle peale ei pannud. 

"Enne kohtumist sisendasin endale: "siia jõudmine on suurepärane saavutus ja mul tuleb lihtsalt mängu nautida, eks ole näha, mis saab,"" kirjeldas ta oma edu võtit. "Isegi enne matšpalli mõtlesin sama - tuleb rahulik olla. Mul ei tekkinudki närvipinget, mis on üllatav, sest kodust turniiri vaadates olen alati mõelnud, kui närviline ma sellistel hetkedel oleksin." 

Üldises plaanis on kogu turniiri edu Rõbarikovale üllatusena tulnud. "Loomulikult olen Wimbledonis poolfinaali jõudmisest lapsest saati unistanud," tunnistas ta. "Ma ei uskunud, et suudan nii hästi mängida ja nõnda kaugele jõuda - aga suutsin. Tuleb lihtsalt endasse uskuda." 

Nüüd tuleb slovakitaril vastamisi minna maailma 15. reketi Garbine Muguruza. Rõbarikova lükkab homse kohtumise favoriidikoorma meelsasti hispaanlannale. "Ta on kindel soosik... aga nagu ka siiani, lähen matši täiega nautima," rääkis 28aastane tennisist. "Võitsin teda paar aastat tagasi murul, kuid Wimbledoni poolfinaalis mängimine on hoopis midagi muud." 

Lõpetuseks ütles Rõbarikova, et nõnda suure turniiril poolfinaali pääsemine on justkui unenägu.