Andreas Mikkelsen Poola rallil. Foto: WOJTEK RADWANSKI
WRC
12. juuli 2017, 14:19

Tänakul ja M-Spordil üks konkurent vähem: Citroen loobus tänavuse hooaja WRC tiitli püüdmisest

Eelmisel rallihooajal oma uue masina C3 arendamisse panustanud Citroeni meeskonna tänavune aasta pole kulgenud oodatult ning nüüd on loobutud kõrgete kohtade püüdmisest. 

Suurte ootustega aastat alustanud prantslaste tiim on viis etappi enne hooaja lõppu meeskondade arvestus kindlalt viimasel kohal. Liider M-Spordist jäädakse maha 142 punktiga. Nüüd pöörataksegi pilgud tuleva aasta suunas. 

"Nüüd on plaan töötada tuleviku nimel," teatas tiimiboss Yves Matton. "Tahame 2018. aastal olla tunduvalt kiiremad kui tänavu." 

Ta lisab: "Ei saaks öelda, et me aeglased oleme - kohati, teatud rallidel ja õigete seadetega oleme päris kiired. Aga vaid mõnes kohas kiire olemine edu ei too. Töötame selle nimel, et tuleval aastal kõikides oludes tippkonkurentsis olla.

Alates järgmisest rallist muudame oma lähenemist märkimisväärselt. See ei tähenda, et me ei võiks tulevastel etappidel kõrges mängus olla, kuid hakkame nüüd kõvasti katsetama. Töö käib selle nimel, et tulevikus kiirem olla." 

Citroeni põhipiloodid on tänavu Kris Meeke ja Craig Breen, kuid kolmanda piloodina saab aegajalt kätt proovida ka Andreas Mikkelsen. Eelkõige on Mattoni sõnul norralasest abi masina testimisel ja arendamisel.