Pärnus enam Eesti tipptasemel korvpalli ei näe. Pildil vasakult mullu Pärnu Sadama särki kandnud Saimon Sutt, Tormi Niits, Silver Leppik, Heivo Parrol ja Karl-Martin Kask.Foto: Martin Ahven
Korvpall
12. juuli 2017, 17:13

Klubi boss: meil oli raskusi juba aastaid

Järjekordne löök Eesti korvpallile: Pärnu loobus meistriliigast (11)

Kevadel Eesti korvpalli meistriliigas poolfinaali jõudnud ja klubi ajaloo edukaima hooaja teinud Pärnu Sadam otsustas, et sügisel enam meistriliiga tasemel ei jätkata.

Pärnu korvpalliklubi juht Mait Käbin ütles Õhtulehele, et loobumine oli õhus juba aastaid. "Vägisi vedamise tunne tekkis. Lootsime kogu aeg eelarvet suurendada ja medalimängu sekkuda, aga lõpuks tuli piir ette. Meil oli nimisponsor olemas ja linna tugi ka, aga samal või senisest paremal tasemel jätkata ei õnnestunud. Üleöö seda otsust ei tehtud, teema oli päevakorras ka varasematel aastatel," lausus ta.

Käbin lisas, et osade mängijate ees on klubil võlad üleval, aga selle aasta jooksul loodetakse need klaarida. "Tekkis olukord, kus puudujäägid oleksid võinud kuhjuda. Hoiatavat näidet polnud kaugelt vaja otsida," viitas ta korvpallikaardilt kadunud Rakvere Tarva saatusele. Riigile ja korvpalliliidule Käbini sõnul Pärnu aga võlgu pole.

Pärnu jõudis kevadel Heiko Rannula juhendamisel poolfinaali, kus jäädi mängudega 0:3 alla hiljem meistriks tulnud Kalev/Cramole. Pronksiseerias alistuti samuti 0:3 Tartu Ülikoolile.

Pärnu loobumise järel teeb tuleval hooajal Eesti meistriliigas kaasa maksimaalselt seitse meeskonda. Mullu oli tiime üheksa, aga lisaks Pärnule kadus areenilt ka Rakvere Tarvas. Samuti Rakveres registreeritud MTÜ Viru Bullile otsustas Eesti korvpalliliit meistriliiga kohta mitte anda.

Käbini sõnul jätkab KK Pärnu mängimist Eesti noorte meistrivõistlustel, mullu osaleti koostöös teise suvepealinna klubi KK Paulusega ka teises liigas.