Spordiblogi

Karl Juhkami | Miks eeldame eurosarjast edu? (8)

LISA KOMMENTAAR

Si18. juuli 2017, 10:39
Arvan siiski, et abiks oleks ükskõik mil moel Balti liiga taastamine. Ehkki ka loo autor väidab, et see oli fopaa, annaks just see rahvusvahelist kogemust. Need kohtumised nägid tõepoolest kõik välja kui treeningmängud, kuid kui meeskond n.t Zalgirise käest ära saab, kas see ei ole siis karvavõrdki "motivaator" edasiseks pingutamiseks.
Poolast pöhja poole on muda...13. juuli 2017, 18:52
Öigustada saab alati aga seis on selline, mingid söprusmängud rootsi ja soome klubidega ei näita essugi, toon näite: eile Soome meistrer Marienh. IFK kes sai siis jagu soome tippudest HJK noh ok ka SJK-st aga eile istus kodus Varssavi Legia vastu nagu U18 - meeste vastu omas kastis ja jooksis palli järgi nagu poisikeste kamp. Kodus 0:3 ja asi selge. Keegi siin veel julges kobiseda, et miks Kostja Vassiljev Poola klubiga 3-aastase lepingu teeeb!
pm13. juuli 2017, 10:59
Avaldaks ka kiitust loo autorile. Hea analüüs ja mõnus lugemine
jalkafänn13. juuli 2017, 01:14
Ausalt öeldes arvan et klubid peaksid Eesti koondisest eeskuju võtma. Just selles osas kuidas mängule minna, eriti kui tead et oled autsaider. Kvaliteedil pole Eesti liigas enam väga viga- CL meistriks tulek oleks küll ilmaime, kuid alagrupiturniir oleks kvaliteedi poolest täiesti püütav vähemalt kahe meeskonna jaoks. Pigem paistab asi häälestatuses ja konkreetses taktikas kinni olevat. Ja häälestusel on jalgpallis ikkagi tohutu mõju.
Jällegi: koondis vs klubid. Ma saan väga hästi aru, et see ei ole just üks-ühele näide, kuid siiski. Eesti koondis on viimastel aastatel vägagi ilmekalt näidanud kui suur osa häälestatusel on- Pehrssoni aeg oli pmst sarnane suurema osa eurosarjades mängivate Eesti klubide omale, kus mindi nagu suvalise külasatsi vastu platsile või hirmuga jäädi kaitsesse kinni. Sellest johtuvalt kannatasid ka tulemused ja eriti mängupilt. Samas võrreldes Rüütli/Reimi ajastu mänge, siis meeskond on häälestatud hästi- võideldakse iga hinna eest ja jäetakse kõik platsile. Olgugi, et Eesti on autsaider, siis korraliku häälestusega oleme kasvõi hiljutigi Horvaatia kotti pannud.
Kuhu ma tahan sellega jõuda, on see et klubide jalgpall eurosarjas on enamjaolt mentaliteediga, et "mängime selle kiirelt ära, ei viitsi". Vähemalt liikumine reedab seda- keegi eriti ei viitsi midagi teha, mängijad pigem longivad tujutult nagu see oleks sunnitöö. Seda ei saa kohe küll panna nõrga liiga süüks. Ainukene (pool)erand on siinkohal Kalju. Kuigi neid kummitab ka ikkagi sama probleem, siis nad vähemalt võtavad asja natukene tõsisemalt. Taseme poolest peaks Kalju olema natukene nõrgem kui Flora ja Levadia, kuid sellegipoolest on Kalju viimastel aastatel eurosarjas vaat et edukaim.
uuu13. juuli 2017, 00:39
Jullar Kerde13. juuli 2017, 00:33
issand kui pikk artikkel mitte millestki!?
Priit12. juuli 2017, 23:51
Kiitus loo autorile. Kuna endal napib aega koduliigaga kursis olemiseks, on hea lugeda sellist kokkuvõtlikut artikklit Eesti klubide möödunud hooajast.
Priit12. juuli 2017, 23:47